Elena Andrieș, triplă campioană la Europenele de haltere din Georgia

Elena Andrieș, triplă campioană la Europenele de haltere din Georgia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălățeanca Elena Andrieș, cu dublă legitimare CS Olimpia București și CSU Galați, și-a reconfirmat valoarea, obținând trei titluri de campioană europeană - seniori, în competiția ce se află în desfășurare la Batumi (Georgia). 

Elena Andrieș (categoria 49 de kg) a obținut aurul european la total, cu 190 de kg, și își continuă seria ascendentă a performanțelor, realizând astfel și un record personal ”Sunt foarte mulțumită pentru ceea ce am realizat, m-am așteptat să câștig. Vreau să mulțumesc Federației Române de haltere, Clubului Olimpia București și antrenorilor care au fost alături de mine”, a declarat Elena Andrieș.
Cel mai mare salt este la stilul ”smuls”, unde a ridicat 87 kg, comparativ cu cele 79 kg de la ediția precedentă a ”Europenelor” sau față de cele 83 de kg, din toamnă, de la ”Mondiale”. La stilul ”aruncat”, a avut 103 kg, cu care avea asigurată deja medalia de aur, dar a ratat încercarea de la 105 kg.
”Dacă italianca Russo (n.r. locul 3 la total, cu 178 kg,  și 2 la ”aruncat”, cu 103 kg) ridica 103 înaintea ei, atunci Elena nu mai ridica la 105, ci intra la 104 și ar fi abordat altfel. Probabil că, dacă miza continua pentru medalie, cred că reușea și această ridicare”, a spus Costel Dimofte, antrenorul de la CS Universitatea al Elenei. ”Este un rezultat bun, e în zona de 200 kg, iar cu aceste cifre va avea de spus un cuvânt și la Olimpiadă”, a precizat Dimofte.
După Campionatul European urmează ”Cupa României” la seniori, în 23 și 24 aprilie, la București, apoi continuă pregătirea pentru Mondiale. ”Dacă mai apare vreo Cupă pentru calificări la JO, Andrieș  va merge și acolo, căci trebuie să acumuleze un număr de puncte pentru olimpiadă”, a precizat Dimofte.
Luni va intra în competiție și Andreea Penciu (CS Universitatea, categoria 59 kg), care va concura alături de alte 14 sportive, în timp ce gălățeanul Paul Dumitrașcu (legitimat la Steaua, categoria 73 kg) va concura marți.

Citit 1146 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2019 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.