Toate drumurile duc la Patinoar, astăzi începe semifinala!
Foto: Sorin Pană

Toate drumurile duc la Patinoar, astăzi începe semifinala!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Prin victoria obținută vineri seara, la Miercurea Ciuc, echipa de hochei CSM „Dunărea” şi-a asigurat primul loc la finalul regulat, astfel că în semifinalele Campionatului Naţional va întâlni echipa de pe locul 4, ACSH Gheorgheni. Primele două meciuri ale semifinalei CSM „Dunărea” – Gheorgheni au loc astăzi şi luni (7 şi 8 aprilie), la Galaţi, ambele de la ora 18.30.

Ultimul joc cu ciucanii din sezonul regulat, care nu mai putea influenţa ordinea în clasament şi ar fi trebuit să se dispute astăzi, a fost anulat, printr-o decizie a Comitetului Executiv al federaţiei de specialitate şi înlocuit cu startul semifinalei . Se joacă după sistemul „trei victorii din maximum cinci partide”, două la Galaţi, două la Gheogrheni, iar în cazul în care se va ajunge la al cincilea meci, acesta va fi la Galaţi.

De altfel, primul meci din play-off, cel din semifinala Corona Braşov – SC Miercurea Ciuc, a avut loc deja, sâmbătă, şi a fost câştigat de Corona pe teren propriu cu 4-3, golul victorie fiind marcat în ”over time” (repriza suplimentară).

Clasarea pe primul loc la finalul sezonului regulat reuşită de hocheiştii de la CSM „Dunărea” Galaţi reprezintă o admirabilă performanţă şi totodată o mare surpriză, ţinând cont de contextul în care s-a format lotul şi s-a început sezonul. Totul s-a făcut într-o criză acută de timp, generată de problemele de ordin administrativ ale trecerii în noul club al Primăriei, iar reunirea echipei şi primul antrenament au fost abia la jumătatea lunii septembrie, la două săptămâni după ce formaţiile celelalte începuseră campionatul şi majoritatea aveau deja în jur de două luni de antrenamente în spate. Chiar şi aşa, au reuşit!

Acum, firesc, se vrea mai mult, cel puţin ajungerea în marea finală, iar meciurile de astăzi şi mâine sunt foarte importante şi deloc uşoare, dimpotrivă. Antrenorii Vadim Şakraiciuk şi Cornel Chiriţă au serioase probleme de efectiv, cauzate de accidentările lui Lorincz, Ţapu, Irimia, Berdilă, Kiricenko şi Pal Zsombor. O parte dintre aceştia şi-au anunţat disponibilitatea de a încerca să joace pentru a ajuta echipa, asumându-şi riscurile de rigoare.

Cornel Chiriţă, antrenorul secund al echipei gălăţene, îşi doreşte ca aceste absenţe să fie compensate de sprijinul unui public cât mai numeros. „Avem o echipă foarte unită, iar cei care vor juca sunt convins că o vor face cu acelaşi devotament şi aceeaşi determinare care ne-a dus pe primul loc la finalul sezonul regulat, astfel încât absenţele să se simtă cât mai puţin. Poate fi decisiv sprijinul suporterilor noştri, aceşti băieţi de mare caracter au demonstrat din plin că merită respectul şi susţinerea activă a comunităţii gălăţene”, a spus tehnicianul gălăţean.

În condiţiile programării în mare grabă – explicabilă prin apropierea Campionatul Mondial – nu a mai fost timp pentru pregătirea biletelor, astfel că intrarea spectatorilor va fi gratuită, atât la partida din această seară, cât şi la cea de mâine.

Citit 1897 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2019 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.