Trei puncte câștigate cu mare greutate. Motiv de meditație pentru Arcada
Foto: Sonia Baciu

Trei puncte câștigate cu mare greutate. Motiv de meditație pentru Arcada
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În lumea sportului se spune că nu joacă locurile din clasament. Astfel se poate spune și despre partida de miercuri seară, de la Galați, dintre CSM Arcada și Steaua, un meci teoretic fără prea multe griji, pentru că se confruntau locurile 1 (56 p) cu 6 (29 p).

Dar să vedem cum s-au derulat lucrurile în Sala ”Dunărea”. Nici nu a început bine jocul și ”militarii” aveau deja avantaj pe tabelă: 2-4, 6-13, 11-18, 17-24, ai noștri au venit până la 20-24, dar setul era adjudecat. Pe la mijlocul setului, antrenorul a efectuat trei schimbări, dar efortul băieților nu s-a amplificat. Actul al doilea a avut un început asemănător, oaspeții evoluând cu multă dezinvoltură, în timp ce jocul nostru scârțâia: 2-5, 9-9, 9-11, 12-14, iar la 15-14 pe teren a intrat, pentru prima dată în acest meci, Vlad Cuciureanu, prezența lui fiind de bun augur, tabela ducându-se în dreptul nostru: după 16-16 a urmat 21-17, 23-18 și set la 19. Următorul set a curs în favoarea noastră, 6-1, 12-7, 16-10, dar și 19-17 și, în sfârșit 25-20. Ceva, ceva mai liniștit a fost setul patru, care avea să fie și ultimul: 3-0, 8-5, 11-6, 16-9, 19-10 și 25-15. Scorul final arătând astfel: 3-1 pentru Arcada și trei puncte uriașe în clasament, pe seturi: 20-25, 25-19, 25-20, 25-15, după aproape două ore de joc.

Cum spuneam, au fost multe momente când jocul echipei gălățene, înconjurată cu multă grijă și admirație de public, nu a fost la nivelul unei echipe aflate pe primul loc. Suntem abia la jumătatea fazei secunde (locurile 1-6), iar drumul este lung până la titlul de campioană. Jucătorii trebuie să conștientizeze că primul loc în clasament nu garantează și succesul. ”Mă așteptam, este un meci de play-off, întâlneam o echipă fără vreo presiune, cu un grup foarte omogen, foarte bun, din punctul meu de vedere. Steaua a mai pus probleme și altor echipe, Zalăul a pierdut la ei acasă, sunt convins că vor mai pune probleme și celorlalte echipe care se bat la titlu. Sunt bucuros doar de rezultat și de a doua parte a meciului, în prima parte am greșit neacceptabil de mult, iar acest lucru trebuie să îl analizăm mai bine și să nu mai avem astfel de episoade, în care avem senzația că totul ni s-ar cuveni, că e de ajuns să fim în teren și vin punctele. Suntem în play-off și este clar că fiecare echipă care a ajuns aici are valoare. Vreau să felicit încă o dată publicul, care ne-a împins de la spate și chiar s-a simțit asta, mai ales în momentele dificile”, a declarat Sergiu Stancu, tehnicianul gălățenilor.

Angel Perez, de la Arcada, consideră că mai este de muncit pentru titlu. ”E un lucru bun că am reușit să revenim și să câștigăm următoarele trei seturi. Mai avem de muncit, dacă vrem să obținem titlul. Avem un moral bun, venim după victorii importante, cu Zalău și la Craiova, unde este dificil să joci, cred că este un plus de încredere al echipei. Știm că mai este mult până la finalul campionatului, atât Craiova, cât și Zalăul sunt cu puțin în urma noastră, fiecare punct contează, fiecare este important, iar de acum trebuie să ne concentrăm pe următorul meci”, a concluzionat Perez.

În celelalte două meciuri ale ultimei etape din turul fazei secunde, Craiova a câștigat, scor 3-2, la CSM București, iar Zalău a învins, scor 3-1, Dinamo, tot în deplasare. Podiumul se prezintă astfel: Arcada 59 p, Craiova 57 p și Zalău 56 puncte.

În etapa următoare, CSM Galați va juca, sâmbătă, ora 17.00, cu CSM București, iar Steaua cu VM Zalău (ora 17.30, Digisport), în timp ce partida dintre Dinamo și SCM "U" Craiova se va juca, luni, ora 18.00 (Digisport).

Citit 992 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.