Ce meci, ce victorie, ce finală! Primul pas spre titlu! (FOTO)

Ce meci, ce victorie, ce finală! Primul pas spre titlu! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Hocheiștii de la CSM ”Dunărea” au făcut primul pas spre titlu, după ce au câștigat, scor 5-2 (0-0, 3-1, 2-1), în fața formației Corona Brașov, în primul meci al finalei Ligii Naționale. A fost un joc senzațional, foarte bun, cu portarul Bogdan Popa în cel mai bun meci al său din acest sezon, dar și cu dominare din partea brașovenilor. Partida, disputată și echilibrată în același timp, a pus față în față două echipe cu adevărat finaliste. 

”Este un start extraordinar, chiar mai bun decât cel pe care l-am avut la finala de acum trei ani. Suntem mai puțini, dar mai puternici. A fost un meci greu, Brașovul vrea să câștige, nu ar vrea să rateze chiar tot obiectivul pe care și l-a fixat pentru anul acesta, au ieșit repede din play-off-ul Ligii Erste, au pierdut Cupa în fața Ciucului... Ne dorim mult, avem un sistem extraordinar, un grup foarte bun, chiar dacă suntem puțini. Ne facem treaba și mergem înainte. Nu facem promisiuni fanilor, doar că vom lupta la fel de mult, ne vom lăsa toate puterile pe teren”, a declarat portarul gălățenilor, Bogdan Popa.

După o primă repriză ”seacă” de goluri, scorul a fost deschis de Zagidullin, în minutul 24, din pasa lui Neznamov, ca apoi, cei doi să facă ”rocadă”, Zagiduillin i-a pasat lui Neznavov, care a înscris în minutul 38 (superioritate numerică). Diferența de scor s-a mărit, prin reușita lui Rybalko (min 38), dar repriza s-a încheiat cu un moment controversat. Corona a marcat pentru 3-1, în minutul 39.59 conform statisticii oficiale, dar golul brașovenilor a fost contestat vehement de public și de jucătorii gălățeni pe motiv că ar fi fost marcat după expirarea timpului de joc. A fost nevoie de minute bune de deliberări, cu tensiune crescută în rândul suporterilor, dar cum ”sirena” tabelei nu s-a auzit în sală, arbitrul partidei, din Belarus, a validat golul.

Oaspeții au intrat în ultima repriză cu un moral bun, fapt ce s-a văzut prin golul marcat încă din secunda 20 a perioadei, dar gălățenii au rezistat și susținuți de suporteri au reuțit să treacă peste momentul tensionat și să înscrie încă două goluri, importante, prin Zabludovski (min 54, superioritate) și Anton Butuchnov.

Marți, de la ora 18.30, se dispută al doilea meci al finalei ce se desfășoară pe sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”, urmând ca jocurile 3 și 4 să aibă loc vineri și sâmbătă, la Brașov.

 

 

 

 

Citit 2674 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.