Au trofeul de campioană în propriile mâini
Foto: Iulia Kelt

Au trofeul de campioană în propriile mâini
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE: CSM Arcada și-a atins obiectivul minim, a luat punct la Zalău. Derbiul s-a încheiat cu 3-2 în favoarea sălăjenilor, astfel că pentru a deveni campioană echipa gălăţeană are nevoie de 5 puncte din ultimele două etape, cu SCMU Craiova acasă (1 mai) şi la Steaua.


Astăzi sunt programate două dintre cele trei partide ale antepenultimei etape din faza finală (grupa locurilor 1-6) a primului eşalon de volei pentru echipele masculine. Cel mai important meci este VM Zalău - CSM Arcada Galaţi, în care se poate decide în mare măsură echipa ce va câştiga campionatul.

CSM Arcada este pe primul loc, cu 64 de puncte, urmată de adversara de astăzi, VM Zalău - 61 de puncte şi SCM "U" Craiova - 58 p. După acest derbi, formaţia gălăţeană va mai avea de jucat acasă cu oltenii şi cu Steaua (locul 6, 29 p), astfel că o victorie astăzi, chiar şi la scor de două puncte, ar însemna cale liberă spre titlul de campioană. Nici varianta unui punct, prin câştigarea a numai două seturi, nu este de neglijat, pentru că Arcada ar rămâne cu două puncte în plus în clasament şi ar avea soarta titlului tot în propriile mâini.

În cazul în care se va ajunge la egalitate de puncte, departajarea se face după raportul dintre seturile câştigate şi cele pierdute, capitol la care gruparea sălăjeană stă un pic mai bine.

Conştientă de importanţa meciului de astăzi, echipa gălăţeană şi-a urmat programul firesc al pregătirilor, ca şi cel al recuperării. Plecarea spre locul de desfăşurare a derbiului a avut loc mai devreme ca de obicei. S-a pornit la drum spre Ardeal marţi dimineaţă, s-a făcut escală la Dej, unde echipa a efectuat un antrenament şi a înnoptat, iar ieri şi-a continuat drumul spre Zalău, seara, la ora meciului, fiind programat un nou antrenament.

Stafful tehnic are la dispoziţie întregul lot, toţi jucătorii fiind valizi şi dornici să obţină rezultatul care să-i ţină „în cărţi” pentru îndeplinirea obiectivului - titlul naţional. În acest context, ne-a vorbit şi antrenorul Sergiu Stancu: „Vrem să ne facem jocul nostru, care să ne aducă şi victoria. Indiscutabil, va fi un joc foarte greu, întâlnim o echipă bună. Jucătorii sunt hotărâţi, concentraţi şi determinaţi, deşi sunt unele mici probleme fizice de final de sezon, ca la toate competitoarele”.

Marele derbi de la Zalău va începe la ora 20,00. În celălalt meci de astăzi, Steaua joacă acasă cu Craiova, în timp ce partida dintre echipele bucureştene Dinamo şi CSM a avut loc aseară târziu.

 

Citit 2265 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2019 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.