FUTSAL. United a pierdut dramatic primul meci al finalei Ligii 1

FUTSAL. United a pierdut dramatic primul meci al finalei Ligii 1
Al treilea asalt la rând a fi campioni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: United a pierdut, scor 6-7 (după loviturile de departajare), în fața celor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc în primul meci al finalei Ligii I de futsal, disputat luni seară, la Ciuc. Gălățenii au condus cu 2-0 și 3-2, dar au fost egalați la 3-3, iar meciul a fost trimis în prelungiri. În cele două reprize suplimentare niciuna dintre formații nu a înscris astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare, unde s-au impus ciucanii. 

Meciul al doilea al finalei se va disputa tot la Ciuc, marți, de la ora 19.30. Următoarele două partide vor avea loc la Galați, pe 20 și 21 mai, de la ora 18.45.


Formația United Galați începe astăzi seria celor mai importante partide ale sezonului, în care miza este titlul de campioană. Formaţia gălăţeană joacă pentru a treia oară la rând finala Ligii 1, de data aceasta în faţa echipei Imperial Wet Miercurea Ciuc. Primele două jocuri ale finalei au loc astăzi şi marţi, pe terenul harghitenilor, ambele de la ora 19,30.

Ar cam fi timpul ca United Galaţi, de foarte mulţi ani printre fruntaşele futsalului, să ia primul său trofeu, cel de campioană, la a patra sa prezenţă în finala Ligii I, după cele două sezoane precedente şi cea din 2011.

Adrian Laşcu, jucător de buni la echipa gălăţeană, spune că experienţa celor două finale de campionat pierdute în 2017 şi 2018 trebuie să se vadă acum prin obţinerea mult râvnitului titlu de campioană. „Am învățat foarte mult din cele două finale consecutive pe care le-am pierdut, și sperăm ca acele greșeli să nu le mai repetăm și acum, în această finală. Întâlnim un adversar foarte puternic, cu jucători experimentați, dar cred că împreună cu antrenorul nostru, cu care am muncit foarte mult, suntem pregătiți să dăm o luptă pe cinste şi să o câştigăm. Important este ca la fiecare meci să jucăm sută la sută, dacă facem asta, nu va conta că jucăm în deplasare sau acasă. Important este să respectăm ce spune antrenorul, așa o să fie bine”, a declarat Laşcu.

Adversari din finalele precedente

Deşi este doar al doilea sezon în prima ligă, Imperial Miercurea nu este deloc o prezenţă surpriză în finală, pentru că în această echipă s-a investit mult în ultimul an, formându-se un nucleu format din jucători veniţi de la Informatica Timişoara şi Autobergamo Deva, cu care cei de la United s-au duelat şi în finalele anterioare, aspect pe care antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat, îl consideră a fi punctul forte al adversarei din această finală. „Atuul Ciucului este, în primul rând, experiența pe care o au jucătorii, care sunt foarte buni. Au câștigat tot ce se putea în România, s-au bătut tot timpul la campionat”, a spus tehnicianul gălăţean.

Finala se joacă după sistemul „trei victorii din maximum cinci partide”. Primele două sunt la Ciuc, iar următoarele două sunt programate la Galaţi, la începutul săptămânii următoare, luni şi marţi (20 și 21 mai, ora 18,45). Dacă se va ajunge la cincilea meci, acesta va avea loc pe 26 mai, la M. Ciuc, avantaj pe care Imperial îl are prin clasarea pe primul loc în sezonul regulat, poziţie pe care ar fi meritat-o cei de la United în urma rezultatelor de pe teren, dar a fost acea sancţiune de penalizare cu trei puncte dictată în presezon.

Florin Ignat speră ca United să aibă suporterii alături şi în deplasare, pe care echipa să-i răsplătească la final cu marele triumf. „Noi suntem pregătiți să jucăm această finală şi sper din tot sufletul să facem o bucurie acestui oraș. O să fie, vă asigur, un spectacol. Dacă am fi avut acele trei puncte cu care am fost penalizați la începutul sezonului, cu siguranță că era și o altă configurare a grupelor semifinale. Nu cred că se schimbau echipele din finală, consider că acum se întâlnesc cele mai bune echipe din campionat, dar era invers cu importantul avantaj pe care îl ai când termini pe primul loc, căci joci primele două meciuri acasă. Este foarte important să ai susținători în deplasare şi ne așteptăm să-i avem. Sunt sigur că o să fie sala plină la Miercurea Ciuc și ne vom simți cu mult mai bine dacă vom auzi din tribună scandându-se şi United”, a adăugat Florin Ignat.

Imperial M. Ciuc a ajuns în ultimul act al Ligii 1 dintr-o grupă semifinală cu Dunărea Călăraşi şi Informatica Timişoara. Cei de la Dunărea au fost principalii adversari, pe care i-au învins cu 5-2 (2-1) pe teren propriu şi cu 4-3 la Călăraşi.

Meciurile de la Miercurea Ciuc pot fi vizionate în direct, online, pe canalul Futsal Romania de pe Youtube.

United şi-a asigurat prezenţa în finală prin victoria de acasă cu Autobergamo Deva şi cele două cu FK Odorheiu Secuiesc.

 

Citit 1652 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.