Meciuri interesante în „sferturile” Cupei României la FOTBAL. Duel între rivalele din campionat
Foto: Sonia Baciu

Meciuri interesante în „sferturile” Cupei României la FOTBAL. Duel între rivalele din campionat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele opt echipe calificate în sferturile de finală ale ”Cupa României”, faza judeţeană, vor juca astăzi, de ora 17.30, pentru accederea în penultima fază a competiției. Şase formaţii sunt din Liga a IV-a şi două din Liga a V-a, Mălina Smârdan şi Avântul Valea Mărului.

De departe, cel mai atractiv meci va fi cel dintre primele două clasate în campionatul Ligii a IV-a, CS Universitatea ”Dunărea de Jos” și Zimbrul Slobozia Conachi, care se va disputa la Schela, în organizarea celor de la Zimbrul.

Cele două echipe s-au întâlnit şi sâmbăta trecută, în derbiul campionatului, încheiat cu scorul 3-3, iar la finalul acelui meci Cătălin Savu, antrenorul celor de la Universitatea, a spus că este posibil să nu folosească cel mai bun „11” posibil. ”Nu știu cum vom aborda partida din Cupă, dacă să îi băgăm în joc pe cei care au evoluat mai puțin, pentru că finala Cupei, dacă ajungem acolo, se joacă cu o săptămână înainte de barajul de promovare în Liga a III-a. La fel am pățit și anul trecut, a venit acea relaxare mentală și fizică, am câștigat campionatul şi cupa, iar jucătorii noştri s-au crezut deja promovați și a venit dușul rece din meciul tur, cu Făureiul, iar în retur nu am mai putut întoarce”, a declarat antrenorul gălăţean. Acest meci va fi arbitrat de Alexandru Burloiu, iar observator a fost delegat Daniel Burloiu.

Celelalte trei partide din ”sferturi” sunt: Victoria Tecuci - Unirea Braniștea (arbitru Ionuţ Cojocaru, observator Marcel Vlase), Mălina Smârdan - Voinţa Cudalbi (Bogdan Balaban, Critian Lupoae) şi Avântul Valea Mărului - Gloria Ivești (Adrian Sava, Costache Ciubotariu).

Clarificare în Liga a IV-a

Derbiul etapei a 23-a a celui de-al patrulea eșalon fotbalistic a clarificat în mare măsură echipa care va cuceri titlul de campioană. Aceasta este ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, care a încheiat la egalitate, scor 3-3, ultimul meci cu un grad sporit de dificultate, în compania ocupantei locului secund, Zimbrul Slobozia Conachi. În aceste condiții ecartul din fruntea clasamentului a rămas tot de patru puncte, iar din acest campionat mai sunt de disputat doar trei etape, astfel că ”studenții” se pot gândi de pe acum la intensificarea pregătirilor pentru barajul de promovare în Liga a III-a, în care se va confrunta cu formaţia care va fi campioana județului Buzău.

După această rundă, ”podiumul” arată astfel: 1. Universitatea 65 p, 2. Zimbrul 61 p, 3. Gloria Ivești 51 puncte. La juniori, în frunte se află află Avântul Vânători 64 p, secondată de Victoria Tecuci 60 p și Juventus Toflea 56 puncte.

Celelelate rezultatele înregistrate în această etapă: Agrostar Tulucești - Quantum Club Galați 4-1 (la juniori 0-1), Victoria Tecuci - Gloria Ivești 3-2 (5-0), Juventus Toflea - Avântul Drăgănești 2-5 (6-0), Victoria Independența - Unirea Braniștea 0-3 (2-3) și Viitorul Costache Negri - Voința Cudalbi 5-2 (5-2). Meciul Avântul Vânători - Muncitorul Ghidigeni a fost amânat.

În Liga a V-a, liderul Avântul Valea Mărului a rămas cu 63 de puncte, dar nu pentru că ar fi pierdut, ci pentru că s-a amânat jocul cu Unirea Hanu Conachi. Iată rezultatele înregistrate: Siretul Piscu - ACS Lascăr Schela 1-1, Voința Cișmele - Flacăra Pechea 5-1, Foresta Șendreni - Prutul Vlădești 2-0, Avântul Matca - Mălina Smârdan 1-3 și Inter Tudor Vladimirescu - Zorile Grivița 2-1. Echipa Viitorul Umbrărești a stat. Clasament: 1. Valea Mărului 63 p, 2. Flacăra Pechea 41 p, 3. Mălina 38 puncte.

Citit 1809 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.