A rămas o singură candidatură pentru organizarea Campionatul Mondial de hochei la care vor juca "tricolorii"

A rămas o singură candidatură pentru organizarea Campionatul Mondial de hochei la care vor juca "tricolorii"
În imagine, "Stozice Arena" din Ljubljana
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Publicul pasionat de hochei din România aştepta, este drept că nu cu prea mari speranţe, o decizie favorabilă de la Congresul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă (IIHF), început miercuri, în ceea ce priveşte alegerea gazdei următoarei ediţii a Campionatului Mondial, Divizia 1, Grupa A, între Bucureşti şi Ljubljana.

În cele din urmă, n-a mai fost vorba de o alegere, federaţia slovenă având câştig de cauză pentru că a rămas singură în cursă. De pe site-ul oficial al IIHF a dispărut anunţata candidatură a României şi aproape simultan a apărut şi explicaţia, într-un comunicat al forului de hochei din Slovenia, prin care se precizează că federaţia de la Bucureşti şi-a retras dosarul: „Despre atribuirea organizării Campionatului Mondial, al doilea eşalon valoric, urmează să se discute vineri, la Congresul IIHF, dar după retragerea candidaturii României, Slovenia este acum singurul candidat pentru găzduirea acestei mari competiţii. Campionatul Mondial va, la fel ca în 2012, în Stozice”.

Alexandru Hălăucă, preşedintele federaţiei noastre de profil, a explicat motivele retragerii dosarului: „Proiectul era pe Bucureşti, dar nu am primit garanţii de la autorităţi că patinoarul (n.r. - construcţia noului „Mihai Flamaropol”) va fi gata la timp, pentru a le pune la dosar. Nici să relocăm în altă parte, Galaţi sau Braşov, n-au fost de acord cei de la federaţia internaţională”.

Astfel, competiţia urmează să aibă loc în "Stozice Arena" din Ljubljana, un complex sportiv multifuncţional, care are o capacitate de 10.500 de locuri când este amenjat pentru hochei şi de 12.500 la handbal, baschet sau volei. Arena a fost construită în 2009 şi a costat 66,3 milioane de euro.

Adversari extrem de puternici

Echipa naţională a României a reuşit la începutul lunii mai o mare supriză, promovarea în al doilea eşalon mondial la hochei pe gheaţă, după ce a câştigat Grupa B, Divizia I a Campionatului Mondial, la Tallinn (Estonia), unde s-a impus în toate meciurile, deşi toate echipele adverse erau mai bine plasate în ierarhia mondială: 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0) cu Estonia, după prelungiri şi şuturile de departajare, 3-2 (0-2, 2-0, 1-0) cu Japonia, 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0) cu Polonia, după prelungiri, 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) cu Ucraina şi 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) cu Olanda. Astfel, naţionala României a revenit după 24 de ani în primele 22 de locuri ale clasamentului mondial.

La începutul acestei săptămâni, mai exact luni seara, naţionala de hochei a României şi-a aflat toţi adversarii de anul viitor. La Mondialul din Slovacia - Grupa Mondială - s-au decis cele două naţiuni care au retrogradat, Franţa şi Austria, ambele după ce au pierdut dramatic jocurile decisive. Într-un meci cu Marea Britanie, Franţa a cedat după prelungiri, cu 4-3, după ce a condus cu 3-0! Cu acelaşi scor a pierdut şi Austria, 3-4 cu Italia, tot după prelungiri, după ce s-a aflat la conducere cu 2-1.

Coreea de Sud, Slovenia şi Ungaria erau adversari cunoscuţi încă de la finalul ediţiei 2019 a întrecerilor din Divizia 1, Grupa A. Obiectivul tricolorilor de a se menţine în acest eşalon în 2020, prin evitarea ultimului loc, a devenit următoarea lor mare provocare. Concurenţa va fi extrem de dificilă pentru o naţională neexperimentată în meciuri cu naţiuni care au jucat în ultimii ani şi în Grupa Mondială.

Citit 2798 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.