HANDBAL. Turneele finale la junioare II. CSM Galaţi, până în finala mică

HANDBAL. Turneele finale la junioare II. CSM Galaţi, până în finala mică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de junioare II de la CSM Galaţi a avut un parcurs bun la turneul final al Campionatului Naţional de la Cisnădie, prima grupă valorică, ratând la limită obţinerea medaliilor. La Ghimbav, în turneul final al grupei valorice "Speranţe", Handbal Art a ajuns până în finală.

Junioarele de la CSM Galaţi, antrenate de Sanda Asandei, au ajuns să dispute finala mica la "Valoare", deşi au lipsit trei dintre jucătoarele importante ale echipei, accidentate. Echipa gălăţeană a început în Grupa A cu un egal, 26-26 cu CSS 2 Baia Mare, apoi a obţinut două victorii, 22-18 cu Energetic Rm. Vâlcea şi 24-22 cu CSM Bucureşti, cu care a încheiat pe primul loc şi astfel a obţinut calificarea în semifinale.

În penultimul act, a fost un meci cu răsturnări spectaculoase de scor şi un final dramatic, în faţa celor de la CSM 1 Tg. Mureş. Gălăţencele au reuşit să revină puternic după ce au fost conduse la o diferenţă de şase goluri, au ajuns chiar să conducă cu 32-30, dar au pierdut la limită, scor 34-35, cu atac ratat când mai erau zece secunde. În finala mică, CSM Bucureşti şi-a luat revanşa şi a învins cu 34-24.

"În acest an competiţional, am susţinut 29 de jocuri cu următorul bilanţ: 24 de victorii, 2 egaluri şi 3 înfrângeri, din care două la turneul final. Am început competiţia cu gândul la medalii, fetele au muncit şi s-au dăruit exemplar. Pe parcursul campionatului, din păcate, am avut parte de şase accidentari foarte grave, lotul fiind decimat. Chiar şi aşa, fete au luptat până la capăt. Sunt mândră de carcaterul lor, spiritul de echipă şi puterea de luptă de care au dat dovadă. Mulţumesc şi părinţilor pentru susţinerea necondiţionată a acestor fete minunate", a concluzionat antrenoarea Sanda Asandei parcursul din acest sezon, încheiat pe locul 4.

Lotul a fost format din: Roxana Ivanov, Maria Martin - Flavia Călina, Andrada Postolea, Andreea Prescură, Elena Ciuntu, Beatrice Stupu, Alessia Asandei, Iulia Eiler, Andreea Merlă, Ioana Ciolacu, Crina Gogan, Adina Pricochel, Mihaela Tănasă, Claudia Apostol, Laura Podaşcă. Au lipsit din cauza accidentărilor: Mălina Bichir, Violeta Lupea, Liliana Ticea, Bianca Miu.

Locul secund la "Speranţe"

În turneul final de la „Speranţe”, Handbal Art (antrenor Gabriela Artene) a avut evoluţii bune, reuşind să ajungă până în finala mare, chiar dacă şi aici au fost probleme de efectiv din cauza accidentărilor. Rezultatele din grupă au fost: 27-24 cu CSS Tg. Neamţ, 19-19 cu CSS Petroşani, 24-24 cu Viitorul Cluj. În semifinale, gălăţencele au învins cu 24-21 pe Rapid, iar finala a fost pierdută, 22-29 cu Unirea Dobroieşti.

Lotul de jucătoare: Ana Ghimiş, Diana Şuşnea - Daniela Başa - desemnată cea mai bună extremă stânga, Nicoleta Vlad, Ana Arsene, Daniela Damian, Ariana Cociug, Andreea Leagăn, Larisa Oprea, Amalia Codreanu, Ana Maria Voicu, Crina Munteanu, Ana Maria Angheluţă, Andrea Duca. Au lipsit, accidentate, Ana Stan şi Amalia Sima.

Handbal Art a încheiat astfel pe locul 24, într-un sezon cu 60 de echipe la start.

Citit 2605 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.