CSM Arcada și CSU Belor, primele mutări din presezon

CSM Arcada și CSU Belor, primele mutări din presezon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele două echipe gălățene de volei de primă ligă, CSM Arcada și CSU Belor, au făcut primele trasferuri din această vară.

Aflată în plină vacanță competițională, echipa gălățeană CSM Arcada - campioana națională - a făcut un prim pas pentru conturarea viitorului lot pentru sezonul următor. În acest context, după reconfirmarea în funcție a antrenorului Sergiu Stancu, a fost efectuat și primul transfer - spaniolul Guillermo Hernan, un jucător de 36 de ani, ce evoluează pe postul de ridicător - coordonator. Ibericul a mai evoluat la cluburi din Europa, în Franța, Polonia și Spania, iar în sezonul trecut a fost în echipa Sporting Lisabona, vicecampioana Portugaliei. 

Adversar cunoscut în Liga Campionilor

Altfel, CSM Arcada și-a aflat adversarul din Liga Campionilor. Gălăţenii se vor confrunta, direct în turul secund, cu formația sârbă Vojvodina NS Seme Novi Sad. Cele două echipe nu se află la prima întâlnire directă într-o competiției europeană, după ce, în sezonul 2016-2017, au fost adversare în Cupa CEV. Gălățenii s-au calificat atunci în 16-imile competiției, cu o victorie în "setul de aur", după 0-3 în deplasare şi 3-2 la Galați. 

Transfer important la CSU Belor

Antrenorul Paul Bogdan, noul "principal" al echipei feminine CS Universitatea Belor, s-a pus pe treabă şi a demarat campania de transferări pentru sezonul următor. Miercuri a fost parafat și prima achiziţie, pe un post cheie, cel de ridicător - pe care va evolua Maria Jose Corral Bouza (28 de ani), 178 cm, 69 kg.

Maria Jose Corral Bouza este titulară în reprezentativa Spaniei, care duminica trecută a încheiat pe locul 4 în European Golden League. Iberica este o jucătoare experimentată, care de-a lungul carierei a evoluat în Portugalia (AA Jose Moreira), Franța (Quimper Volley 29 și Poitiers Sant Benoit), Belgia (Charleroi) și Spania (Murcia).

Citit 1139 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2019 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.