Turnee tari pentru cei de la Liceul Sportiv

Turnee tari pentru cei de la Liceul Sportiv
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 60 de echipe, la nouă categorii de vârstă, şi-au dat întâlnire la un puternic turneu ce a avut loc pe Litoral, în organizarea unui club cu mare tradiţie, Farul Constanţa. Printre invitaţi s-au aflat şi cei de la Liceul cu Program Sportiv Galaţi (foto), care au deplasat un număr mare de jucători (21) la categoria de vârstă sub 12 ani, situaţie în care organizatorii au acceptat ca gălăţenii să intre în competiţie cu două echipe - LPS I şi LPS II.

Aceşti talentaţi viitori fotbalişti au făcut o figură frumoasă. Jucând în compania a încă 14 echipe la categoria lor de vârstă, gălăţenii au încheiat jocurile din grupe pe locul al doilea. LPS I a avut rezultatele: 1-0 cu FCSB, 2-1 cu Dinamo Bucureşti, 2-1 cu Farul II şi 0-2 cu Rapid Bucureşti. LPS II a avut tot o singură înfrângere: 0-2 cu Farul I, 1-1 cu Sparta Bucureşti, 3-1 cu ACSM Tulcea şi 1-0 cu Juniorul București.

Tânărul antrenor Andrei Apostol, cunoscut şi ca jucător al echipei de futsal United, a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Liviu Corjenco, Mario Toader - Robert Profir, Ştefan Pavel, Robert Stan, Robert Bertea, David Andronic, Robert Oancă, Ricardo Popa, George Bujor, Andrei Cojoc, Matei Gheorghi, Robert Panaite, Dragoş Manolache, Edi Radu, Cătălin Radu, Cristi Dajbog, David Vişan, Iannis Stere, Teo Lăzăroaie şi Denis Puiu.

Finala competiţiei a fost între Viitorul şi Farul, unde a fost 0-0 la sfârşitul timpului regulamentar şi 0-2 după loviturile de departajare.

Champions Trophy, în Austria

Cu câteva zile înaintea turneului de la Constanţa, „liceeni” gălăţeni au luat parte la o puternică competiţie internaţională, Champions Trophy din Austria, după ce au avut o comportare foarte bună în preliminariile din ţară. Aceşti copii au dominat meciurile din turneul de calificare, desfăşurat la Braşov, unde au ocupat primul loc. Finala şi-au disputat-o echipele LPS Galaţi şi Tâmpa Braşov. A fost 0-0 la finele timpului regulamentar, iar gălăţenii s-au impus la loviturile de departajare, cu scorul de 5-4.

În Austria, la categoria 12 ani au fost 48 de echipe, reprezentând fotbalul juvenil din Italia, Anglia, Spania, Danemarca, Slovenia, Ungaria şi alte ţări. Într-o astfel de companie de elită, cei de la LPS Galaţi au avut două rezultate de egalitate (scor 0-0) cu două echipe din ţara organizatoare şi au cedat în faţa echipelor din Budapesta (0-1), Slovenia (0-2), iar în faţa micilor juniori ai cunoscutului club englez Newcastle a fost 0-3.

Finalmente, primul loc european a fost adjudecat de copiii clubului italian Parma.

Junior, pe primul loc

La Constanţa a mai avut loc şi un alt turneu, Kider Sea Cup, la care a participat cu succes Junior Galaţi, tot la categoria de vârstă sub 12 ani, care a terminat pe primul loc. Micii juniori antrenaţi de Ionuţ Niculcea au obţinut cinci victorii, toate fără gol primit: 1-0 cu CS Cumpăna, 7-0 cu ACS Codlea, 3-0 cu Atletico Călăraşi, 9-0 cu CSM Medgidia şi 7-0 cu Kinder Constanţa. Lotul de jucători a fost format din: Vlad Ifrim - desemnat cel mai bun portar, Ştefan Neagu, Radu Postelnicu, Rareş Nechita, Alex Zaharia, Mario Bercaru, Mario Călin, Kevin Ionică, Edi Ionică, Alberto Bujor - declarat cel mai bun jucător, David Butuc, Umut Sagirdag şi Robert Balaban.

Pe lângă obişnuitele cupe şi medalii, organizatorii au premiat formaţia gălăţeană şi cu echipament sportiv.

Citit 3098 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2019 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.