Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Echipa naţională de tineret a României a fost eliminată în semifinalele Campionatului European, după ce a pierdut, scor 2-4, în faţa selecţionatei Germaniei, după ce a căzut fizic în a doua repriză. Nemţii au avut o zi de odihnă în plus şi se aflau la primul meci jucat pe caniculă, în timp ce ai noştri erau la al treilea. Pentru tricolorii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Căpitanul tricolorilor "mici", portarul Ionuţ Radu, a postat un mesaj emoţionant pe conturile sale de socializare. Goalkeeperul echipei italiene Genoa le-a mulţumit tuturor românilor care i-au susţinut şi a promis că acest EURO este doar începutul performanţei lor. "Nu s-a terminat cum ne-am dorit, am fi vrut mai mult, adică totul, pentru că așa suntem noi. Atât s-a putut, din păcate. Eu sunt sigur că vom mai trăi astfel de veri, vom lupta și ne vom bucură din nou împreună. Cu ce rămânem după acest turneu? Cu mândria că v-am avut alături de noi și că împreună ne-am simțit invincibili. Am privit fiecare adversar în ochi cu mândrie, i-am arătat că nu ne temem, l-am făcut să simtă că România e puternică! Am spus la început că România va uimi la acest turneu. Așa a fost, dar am realizat asta împreună. Atunci când am simțit că nu mai putem, am primit energie de la voi. Am jucat toate meciurile cu inima! Ne-ați făcut să ne simțim eroi, dar nu știți că fiecare dintre voi a fost un erou pentru noi. Un capitol din cartea de istorie s-a încheiat acum, dar urmează altul și apoi altul. Nu ne vom opri aici, va promitem asta! Aveți încredere!", a scris Ionuţ Radu.
La această postare au răspuns aproape 3.000 de persoane, cu mesaje de mulţumiri şi felicitări.
Selecţionerul Mirel Rădoi le-a mulţumit suporterilor şi i-a felicitat pe jucători. "Meciul s-a decis simplu, cu două momente. Spre finalul primei reprize, când portarul lor a salvat la acel cap al lui Puşcaş, puteam intra cu 3-1 şi ar fi fost mult mai uşor de gestionat repriza a doua. Şi acel moment nefericit de la penalty. Dacă nu ar fi intervenit acel moment, jocul ar fi decurs aşa cum am plănuit. Rămân cu amintirea că am antrenat una dintre primele patru echipe din Europa, am strâns zeci de mii de oameni la stadion, milioane în faţa televizoarelor. Am văzut că din punct de vedere fizic trebuie să ne ridicăm la nivelul celor din străinătate. Trebuie să ne facă mândri această performanţă şi că mergem la Jocurile Olimpice. Cred că după această poveste ar trebui să învăţăm ce am învăţat şi acum 20 de ani: nu ni se va da absolut nimic gratis, va trebui să câştigăm respectul celor din străinătate pentru a obţine ceva", a declarat Rădoi, la TVR.

"Avem foame de trofee"

Ianis Hagi a vorbit cu încredere despre viitor, la finalul partidei. "Vreau să felicit o ţară întreagă pentru că a fost alături de noi. Avem încă 15 ani de carieră în faţă. Puteam să jucăm o finală, dar lucrul pozitiv este că avem foame de turnee finale, de rezultate, de trofee. A fost ceva unic să câştigi cea mai grea grupă de la EURO. Le-am ţinut piept celor mai bune echipe din Europa, le-am dominat, am jucat fotbal ofensiv. Aceste două săptămâni au fost unice. Le mulţumim suporterilor şi sperăm să fie lângă noi în continuare. Pot doar să le promit că vom continua, având foame de rezultate, de trofee", a spus Ianis Hagi, la microfonul TVR.

"Ne vom întoarce"

Atacantul George Puşcaş a avut un mesaj clar: am ieşit cu capul sus. "Pur şi simplu am dat tot ce am avut mai bun. Vreau să mulţumesc tuturor care au fost azi la stadion, colegi, antrenori, a fost ceva incredibil. Am dat tot ce am avut mai bun, tot ce ne-a stat în cale am crezut că putem elimina. N-am nimic de reproşat nimănui, toată lumea a dat tot ce a avut mai bun. Nu pot decât să fiu mândru şi să plâng de bucurie, că de tristeţe n-am de ce", a declarat George Puşcaş, la TVR.
Apoi, Puşcaş a transmis un mesaj către publicul român, în care îşi exprimă convingerea că vor urma şi alte turnee finale, cu performanţe mari: "Vă mulțumim pentru că v-am simțit cu noi, aproape de noi! Vă mulțumim pentru că atunci când ne-a fost mai greu ne-ați încărcat cu energie! Suntem mândri de noi! De România, de noi, cei din teren și voi toți care ne-ați susținut! Am fost o echipă! Plecăm de la Euro înainte de finală, dar ne vom întoarce mai puternici. Acum știm că împreună, noi și voi, putem învinge pe oricine! Ne așteaptă vremuri frumoase, Euro 2020 și Olimpiada. Vom fi acolo și o luăm de la capăt".
Echipa naţională de tineret a României urma să revină în ţară noaptea trecută.

Citit 1196 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2019 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.