Primul antrenament, în ploaie. SC Oțelul, reunire cu mulți juniori în lot
Foto: Sonia Baciu

Primul antrenament, în ploaie. SC Oțelul, reunire cu mulți juniori în lot
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Echipa Suporter Club Oțelul Galați s-a reunit după vacanță, miercuri după-amiază, 3 iulie 2019, demarând astfel pregătirile pentru noul sezon competițional al Ligii a III-a. Au fost prezenți 19 jucători, care au și efectuat un prim antrenament, în ploaie, sub comanda antrenorului Alexandru Ciobanu, revenit în această vară la SC Oțelul. Printre noutăți au fost juniorii de la Centrul de copii și juniori, de la U17 și U19, echipe ce au ajuns în turneele finale ale categoriilor lor de vârstă.

Iată lotul prezent la reunire: portari - Andrei Udeanu (revenit de la Aerostar Bacău, unde a fost împrumutat sezonul trecut), Gabriel Ursu, Costel Viorică, Adriano Doană (toți juniori); fundași - Ionuț Puțanu, Costel Ghiocel, Mihai Manău, Marius Sevastian (venit de la Sporting Liești), Alexandru Nemțanu (junior); mijlocași - Bogdan Crihană, Cosmin Partenie, Alexandru Alecu, Laurențiu Nemțanu, Ștefan Farcaș (ultimii de la juniori); atacant - Andrei Munteanu, Alexandru Avram (Universitatea Craiova), Robert Țicămucă, Bogdan Zărnescu, Mădălin Grădinaru (ultimii doi de la juniori). De la primul antrenament al sezonului au lipsit, motivat, Vlad Moglan, Eduard Drăgan și Tudor Scarlat, în timp ce George Cârjan este accidentat.

Crihană, unul dintre jucătorii care au evoluat și anul trecut la SC Oțelul consideră benefică implicarea juniorilor. "Juniorii trebuie să profite de șansa pe care o au, dar în același timp să își câștige locul de titulari. Sperăm să se rezolve problemele de la club și, totodată, să reușim să ne clasăm cât mai sus", a declarat Crihană (21 de ani).

Alexandru Ciobanu, revenit la Oțelul, este încrezător în echipă, care este formată din jucători cu potențial, ce pot face față, cu multă muncă, și la nivelul seniorilor. "Am revenit. Începem un nou drum, un drum în care ne dorim cu toții să construim un grup cât mai puternic. Deja atenția se îndreaptă, aproape în totalitate, spre jucătorii gălățeni, de la Centrul de copii și juniori. Mai ales că anul acesta Oțelul a avut atât juniorii U 19, cât și U 17 calificați la două turnee finale. Asta demonstrează că potențial este, avem materie de lucru, așa că ne așteaptă un drum lung, în care să ridicăm acești tineri. Le urez spor la treabă, pentru că este mult de muncă, așa că e bine că au reușit performanțe la juniori, dar la seniori, lucrurile au un alt ritm, o altă dimensiune, așa că vor trebui să se adapteze. Iar pentru asta trebuie să muncească", a spus Ciobanu.

În ceea ce privește derbiurile gălățene, fie că vorbim de cel cu ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” (nou promovată în această vară) sau de cel cu Sporting Liești, Alexandru Ciobanu a spus că va trata meciurile cu seriozitate. ”Atâta timp cât o să fiu antrenor, mă interesează fiecare meci în parte, nu contează că este echipă din Galați, din județ sau din altă parte”, a completat tehnicianul SC Oțelul.

La finalul lunii vor avea loc primele meciuri de verificare, urmând ca primul meci oficial să fie cel din faza secundă a ”Cupei României”, în 14 august, în timp ce campionatul va începe pe 24 august.

Citit 3673 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.