Gălăţeni medaliaţi la Campionatul European

Gălăţeni medaliaţi la Campionatul European
Delegaţia gălăţeană, la "Europeanul" de la Sibiu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Performanţe excelente la karate kyokushin. Sportivii gălăţeni de la ACS Triumf Dojo au avut un bilanţ foarte bun la Campionatul European de karate kyokushin Open, opt dintre aceştia aflându-se printre medaliaţii prestigioasei competiţii. A noua ediţie a acestui campionat european a avut loc sâmbătă, în Saala Transilvania din Sibiu, cu peste 400 de sportivi la start.

Antrenorii de ACS Triumf Dojo Galaţi, Ana Cristina Stase şi Adriasn Stase, au mers la acest campionat cu nouă sportivi, opt dintre ei reuşind să aibă evoluţii care le-au adus obţinerea de medalii.

Ştefan Dumitrache a devenit campion european la kata, iar la kumite a luat medalia de bronz. Excelent s-a descurcat Crina Stase (11 ani), fiica celor doi antrenori, care a devenit campionă continentală la categoria sa de vârstă, atât la kumite, cât şi la kata. Darius Năstase a luat argintul în ambele probe, Miruna Coman a devenit vicecampioană la kata şi a fost pe locul trei la kumite, Raluca Simion a fost medaliată cu argint la kumite şi bronz la kata, Eduard Mitrea şi Sara Balaban s-au clasat pe locul trei în ambele probe, iar Andrei Vicleanu a obţinut bronzul la kata. Bună a fost şi evoluţia avută de Maia Vasile, locul 5 la kata şi 6 la kumite.

Pentru Crina Stase, la obţinerea celor două medalii de aur a contat mult, în opinia antrenorilor şi totodată părinţii săi, deosebita experienţă trăită în urmă cu o lună în Japonia, când a participat la unul dintre cele mai puternice concursuri din lume, „All Japan Open Grand Championship”, cu 29 de sportive la categoria sa de vârstă.

În foto, Crina Stase, campioană europeană la kumite şi kata:

Cele două medalii de aur obţinute acum la Campionatul European îi vor permite să spere că va putea ajunge şi anul următor la turneul din Japonia, acolo unde sunt acceptaţi doar campionii naţionali în cazul ţărilor europene.

Citit 2398 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.