Echipa feminină CSM Galaţi, pregătiri pentru promovare
Foto: Sonia Baciu

Echipa feminină CSM Galaţi, pregătiri pentru promovare
Antrenoarea Alexandrina Soare are în lot majoritatea jucătoarelor din sezonul trecut
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Formaţia de handbal feminin CSM Galaţi şi-a început pregătirile pentru următorul sezon, în care obiectivul este revenirea imediată în primul eşalon. Pentru atingerea acestui deziderat, au fost perfectate şi trei transferuri.

La reunirea lotului antrenat de Alexandrina Soare s-au prezentat zece dintre jucătoarele care au evoluat pentru CSM Galaţi în sezonul trecut al Ligii Naţionale, câteva junioare cu potenţial promiţător şi cele trei achiziţii.

Jucătoarele din sezonul trecut care au rămas să joace pentru CSM şi în eşalonul secund sunt: Emilia Anghel, Roxana Caragea (portari), Daciana Balaban, Cătălina Cioaric, Cristina Marcu, Alla Şeiko, Tamara Bokarici, Lăcrămioara Cîlici, Cristina Clisu şi Cristina Andriţa. Alături de ele sunt junioarele Raluca Tănasă, Ana Maria Gogu, Alexia Trofin, Cosmina Ţîgîra şi Aida Duda. Cele trei transferate în această vară sunt: Cristina Gheorghe - 33 ani, inter, venită de la HC Dunărea Brăila, care este componentă de bază a echipei naţionalei a Italiei; Abigail Vălean - 25 ani, extremă stânga venită de la CSU Cluj-Napoca, şi Ana Maria Micu - 19 ani, portar, de la HC Dunărea Brăila.

"Acum facem antrenamente de reacomodare la efort, iar în perioada 1-10 august vom avea un stagiu centralizat, în regim de cantonament, la Galaţi. Vor urma două turnee cu câte trei jocuri de verificare, la Buzău şi Ploieşti. Îmi mai doresc ca înainte startului în campionat să mai avem încă două jocuri amicale", a detaliat antrenoarea Alexandrina Soare programul de pregătire. Aceasta a mai adăugat că "lotul pe care îl avem, plus susţinerea conducerii clubului, mă fac să cred că obiectul promovării este pe deplin realizabil".

Campionatul eşalonului secund va începe pe 7 septembrie, dar sistemul competiţional nu este încă "bătut în cuie". Se preconizează să se desfăşoare în patru serii de câte şase formaţii, cu câte două tururi, respectiv, retururi. Din fiecare grupă se vor califica primele două la turneul semifinal, iar de aici vor intra primele patru la turneul final. Din această fază, cele mai bune două echipe vor promova direct, iar celelate vor merge la turneul de baraj cu ultimele două din Liga Naţională.

Românca golgheteră a Italiei

Povestea carierei uneia dintre noile jucătoare de la CSM Galaţi, Cristina Gheorghe, este una spectaculoasă. A început să practice handbalul în Slobozia şi a fost remarcată repede, astfel că la doar 14 ani primise oferta unui transfer la Rapid Bucureşti. În 2008, când avea 22 de ani, s-a alăturat familiei, care era stabilită în Italia, astfel explicându-se ajungerea ei în echipa naţională a ţării de adopţie. Cea mai bună marcatoare în mai multe sezoane a reprezentativei Italiei, a trăit experienţe interesante cu una din echipele de club de acolo, Futura Roma, cu care a jucat în campionatele Sloveniei, Tunisiei şi Ungariei, pentru a suplini nivelul scăzut al campionatului italian. A mai jucat la formaţia italiană Casagrande, acolo unde l-a avut ca antrenor pe Dinu Cojocaru, tehnician care a intrat în istoria handbalului feminin gălăţean prin reuşirea primei promovări în eşalonul de elită cu Oţelul. În 2016, a revenit în ţară, de atunci jucând la HC Dunărea Brăila.

În foto, Cristina Gheorghe, medaliată cu bronz pentru Italia la "Europenele" de handbal pe plajă:

 

Totodată, Cristina Gheorghe este şi o specialistă a handbalului pe plajă, pe care îl practică de un deceniu şi unde are în palmares o mare performanţă, obţinerea medaliei de bronz cu echipa Italiei la Campionatul European din 2015.

Citit 2778 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.