HALTERE | Performerii gălăţeni, între două competiţii

HALTERE | Performerii gălăţeni, între două competiţii
Medalii la Campionatul Naţional de juniori U17, urmează cel la U20. Alice Halmac (stânga) şi gălăţeanca Mihaela Ilie, alături de antrenorul Costel Dimofte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Participarea la Campionatul Naţional de haltere pentru juniori sub 17 ani de la Târgu Mureş a sportivilor din lotul naţional de junioare mici de la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Galaţi şi de la CS Şcolar Galaţi a însemnat un succes deosebit, conform antrenorului acestora, Costel Dimofte.

„Pe lângă medaliile câştigate în competiţie cu sportive mai mari ca vârstă decât ele, două dintre fetele noastre au stabilit şi recorduri naţionale", a declarat Costel Dimofte. Una dintre performere este Alice Halmac (CSM Bacău), categoria 59 kg, care a ridicat la stilul smuls 75 kg, iar la aruncat - 94 kg. Atât totalul de 169 kg, cât şi performanţele de la fiecare stil reprezintă noi recorduri naţionale ale juniorilor de 17 ani. Cealaltă performeră este tot o sportivă venită la lot din Bacău, Gabriela Daviduţă (cat. +81 kg). Aceasta a realizat 83 kg la stilul smuls şi 101 kg la aruncat - total 184 kg. Cu aceste realizări, Daviduţă şi-a îmbunătăţit performanţele personale cu trei titluri naţionale şi trei recorduri naţionale.

Alături de acestea, au mai cucerit titlul de campion Gabriela Ţurcanu (Constanţa) şi Mihaela Ilie (Galaţi), vicecampioane naţionale au deventi Dorina Tofan (Arad) şi Marcela Tofan (Botoşani), iar medalii de bronz au obţinut Raluca Aristei  (Botoşani) şi Estefania Dobre (Steaua Bucureşti).

De asemenea, Andrei Iulian Irimia (categoria 81 kg), legitimat la CS Şcolar Galaţi, a obţinut trei medalii de bronz, cu 81 kg la smuls şi 106 kg la aruncat.

Şi sportivii de la celălalt club din Galaţi cu secţie de profil, CSM Dunărea,  au avut evoluţii considerate foarte bune de antrenorii Nicolae Mihai şi Marin Otinceanu, mai ales că au mai puţin de 17 ani, cât a fost limita de vârstă la acest concurs. Mihaela Bejenariu, care are 16 ani, a obţinut trei medalii de bronz la categoria 76 kg, cu 60 kg ridicate la smuls şi 75 kg la aruncat. "Foarte bine au mers la acest concurs trei sportivi care au numai 15 ani, cu rezultate excelente în perspectiva anilor următori, a creşterii lor valorice. Kamer Kaan, la categoria +102 kg, a avut trei locuri patru, cu noi recorduri personale. La  smuls, el a reuşit la 91 kg, un progres de 5 kg faţă de maximul său de până acum, iar la aruncat a ridicat 105 kg, un plus de 4 kg. Aceleaşi clasări le-a avut şi Augustina Sitaru, la categoria +81 kg, iar Liviu Marian Afloarei a fost pe locul şase, tot cu rezultate foarte bune privind în perspectivă, în condiţiile  în care, repet, ei au doar 15 ani şi a fost concurs la Under 17", a spus antrenorul Nicolae Mihai.

Pentru o serie de sportivi din Galaţi, activitatea competiţională continuă şi în perioada imediat următoare. Peste mai puţin de două săptămâni, în perioada 5-9 august, la Bucureşti va avea loc Campionatul Naţional pentru juniori sub 20 ani, unde antrenorul de la CSU, CSŞ şi Centrul Naţional, Costel Dimofte, va merge cu 18 sportivi: Andreea Penciu, Mihaela Ilie, Bianca Grigoraş, Mariana Tăbăcaru şi Constantin Carp (C.S. Universitatea), Ana Maria Raţă, Lăcrămioara Dumitrache, Cătălin Rusu, Teodora Barbu, Andrei Irimia (CS Şcolar), plus sportivele de la Centrul de Pregătire Olimpică: Dorina Tofan, Raluca Aruştei, Marcela Andrei, Brânduşa Ţurcanu, Alice Halmac, Mădălina Bucur şi Ştefania Dobre.

De la CSM Dunărea, vor merge Petrică Bălăuţă, Magdalena Bejenariu, Ionela Băleanu, Gabriela Marcovici, Augustina Sitaru şi cei doi băieţi de 15 ani, Liviu Afloarei şi "micuţul" Kamer Kaan.

Citit 1334 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.