Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
1 comentariu

Delegaţia României a încheiat ediţia din acest a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care s-a desfăşurat la Baku (Azerbaidjan), în perioada 21-27 iulie, cu un bilanţ de 19 medalii, dintre care 4 de aur, 10 de argint şi 5 de bronz, care o situează pe locul 11 în clasamentul pe naţiuni.

Printre sportivi români care au devenit campioni la Baku se află şi gălăţeanca Bianca Costea (14 ani), care a obţinut medalia de aur la înot, în proba de 50 de metri, stilul liber. În finală, Bianca a fost înregistrată cu timpul de 25.34 secunde, ceea ce reprezintă nou record al FOTE în această probă. Totodată, acest timp reprezintă un nou record național al probei de 50 m liber feminin, la categoriile de 14 ani și 15 ani.

Speranţe pentru Jocurile Olimpice

Dincolo de superba performanţă reuşită la Baku, Bianca Costea are pentru viitorul apropiat o perspectivă fantastică la cei doar 14 ani ai săi: posibilă participare la Jocurile Olimpice de anul viitor! Bianca a îndeplinit baremul B de calificare pentru Tokyo 2020, cu care în anumite condiţii ar putea ajunge la cea mai mare competiţie a lumii, iar la ce potenţial a demonstrat sunt premise şi pentru un timp care să însemne îndeplinirea baremului A pentru Jocurile Olimpice.
Bianca a început să practice înotul la 7 ani, în 2012, cu antrenoarea Mihaela Hodină, prima legitimare fiind la Aqua Sport Galaţi, în 2015. Potenţialul deosebit şi-l etalase încă din 2014, la "Camelia Potec - în căutarea viitorilor campioni", concurs al cărui scop era de a-i selecţiona pe cei mai talentaţi sportivi din ţară ce aveau atunci între 9 şi 11 ani. La acest concurs din 2014, Bianca s-a clasat pe primul loc, fiind premiată de Ion Ţiriac.
Ulterior, Bianca Costea s-a mutat împreună cu părinţii în Câmpina. Între timp s-au stabilit la Constanţa şi în ultimii ani a progresat sub îndrumarea antrenorilor Beatrice şi Eduard Câşlaru, acesta din urmă fiind şi el originar din Galaţi.
Talentata sportivă, acum legitimată la CSA Steaua, a mai reuşit şi o altă performanţă admirabilă în această vară, de data aceasta pe plan şcolar. A trecut cu brio de examenul de capacitate, având 9,75 medie de admitere la liceu, de toată laudă pentru un sportiv care, pentru a ajunge la medalia de aur de la FOTE 2019, a trebuit să îmbine orele zilnice de antrenament şi cantonamentele de pregătire cu puţinul timp rămas pentru studiul şcolar.

Citit 2257 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 12:51

1 comentariu

  • postat de Mihai Nicolae Marți, 30 Iulie 2019 06:18 188.24.200.*** Link la comentariu
    0
    12

    Felicitari sportivei,parintilor si antrenorilor,din pacate in caz de colificare la J.O. nu va reprezenta nici un club al orasului. Pe ultima suta sportivii cluburilor galatene cu sanse de participare la Tokyo 2020 le-ar trebui tot sprijinul acordat .Ultima medalie pentru un club galatean a fost in...1984,LOS Angeles , Fita Lovin atletism.Trist dar adevarat. Undeva gresim toti pentru ca valori umane am avut si vor fi! Semnat,Mihai Nicolae, antrenor !

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.