CSU Belor, la startul pregătirilor pentru noul sezon, sub comanda unui nou antrenor

CSU Belor, la startul pregătirilor pentru noul sezon, sub comanda unui nou antrenor
Antrenorul Bogdan Paul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La cel de-al doilea sezon în primul eșalon, echipa feminină CSU Belor are serios de furcă. Dacă anul trecut, din competiția de 12 echipe s-au retras patru, nemaifiind loc de... retrogradare, în sezonul viitor lucrurile vor arăta cu totul altfel.

Pe această temă am purtat un dialog cu noul antrenor, Bogdan Pavel, cu o zi înaintea reunirii lotului.

- Aveți o misiune frumoasă, dar și plină de responsabilități. Cum ”se mișcă” lucrurile cu echipa Galațiului?

- Se anunță un campionat greu, cu 12 echipe, multe dintre ele având o valoare foarte ridicată. Mă refer la CSM București, Alba Blaj, Dinamo, Târgoviște sau Știința Bacău. Dar și altele pot emite pretenții la poziții fruntașe. În ceea ce ne privește, gruparea noastră va avea mult de lucru, în special privit prin prisma ”primenirii” în totalitate a lotului.

- Vreți să explicați puțin această situație, pentru ca amatorii voleiului feminin din Galați să afle cum ne situăm?

- Din ”vechea gardă”, vom beneficia de serviciile a doar două jucătoare, gălățencele Anamaria Berdilă și Violeta Stan. În rest, numai noutăți. Ei, pentru acest lucru vom avea de rezolvat, în principal, problema omogenității. Împreună cu colaboratorii din stafful tehnic - Ileana Berdilă, Nelu Ivanov și Claudiu Roșu, fizioterapeut, vom începe antrenamentele chiar astăzi. Pe lângă readaptarea la efort vom efectua și vizita medicală. Până la finalul săptămânii ne vom pregăti acasă, iar de duminică ne vom deplasa în Complexul Sportiv de la Cheile Grădiștei, care asigură condiții de pregătire dintre cele mai bune. Aici vom pune accentul pe acumulările fizice, dar nu vom neglija aspectele tehnice.

- Cu cine porniți la drum?

- Avem deja perfectate șase transferuri, cărora li se alătură cele două gălățence. Cea mai recentă achiziție este cea a jucătoarei Ivana Radonjici. Are 28 de ani (în 2 octombrie), 1,86 m și evoluează pe postul de universal. Este familiarizată cu voleiul de la noi, a jucat la CSM Lugoj trei sezoane. Este o jucătoare cu vechi state de serviciu, evoluând în campionatul din țara sa, dar și în Cipru, Slovacia, Italia și Ungaria. Celelalte fete ce vor reprezenta CSU Belor sunt: Maria Jose Corral Bouza (Spania - ridicătoare), Andreea Ispas (”libero” - 29 ani), Daniela Lupescu (33 ani, secund), Laura Simonia (extremă, componentă a lotului național al Georgiei), Ana Marisa Radu (ridicătoare, 18 ani, venită de la Dinamo). Sunt câteva fete cu care am mai lucrat, astfel încât le cunosc potențialul.

- Ce ne puteți spune despre jucătoarele care vor veni?

- Ne aflăm în discuții (tratative) cu încă patru-cinci jucătoare, pentru completarea rapidă a lotului. Acest lucru este condiționat și de valoarea bugetului clubului. După ce vom trage linie, vom stabili valoarea lotului nostru, în comparație cu cel al competitoarelor, pentru a ne putea stabili un obiectiv rezonabil. Vreau să mai spun că în completarea lotului m-am gândit la posturile-cheie, pentru a ne putea prezenta la startul campionatului Diviziei A1 cu o echipă competitivă.

- Vă mulțumesc pentru participarea la acest dialog, și vă doresc mult succes la revenirea, după zece ani, la o echipă din urbea noastră!

Biografie

Deşi foarte tânăr (40 de ani), Bogdan are o bogată experienţă ca antrenor. A jucat volei la Clubul Rapid, iar de la 19-20 de ani a îmbrăţişat meseria de antrenor. Primul club pregătit a fost CSS Bucureşti, apoi a ajuns la CSU Metal Galaţi, unde a rămas patru ani (a lucrat cu Adrian Radu şi Zoran Terzici, cu multe trofee câştigate, iar cu echipa de cadete a acestui club a cucerit medaliile de bronz). S-a întors la Rapid, după care a luat drumul Ardealului: CSM Sibiu, CSM Lugoj (cu două finale câştigate în Cupa Balcanică) și CSM Medicina Tg. Mureş. A ajuns la CSM Bucureşti (locuri fruntaşe în Challenge Cup), apoi a promovat cu FC Argeş Piteşti, ultimele provocări fiind Agroland Timişoara şi clubul maghiar Bekescsaba. De două luni este antrenorul CSU Belor Galaţi. Are categoria de antrenor maestru, este căsătorit şi în toamnă va deveni tătic.

Citit 1161 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.