O victorie din trei meciuri, cea a Oţelului
Foto: Sonia Baciu

O victorie din trei meciuri, cea a Oţelului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Oţelul a câştigat meciul de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, în timp ce Sporting Lieşti şi CSU "Dunărea de Jos" au pierdut cu acelaşi scor, 1-2, partidele de pregătire jucate tot acasă.

ACS Universitatea și CSM Focșani s-au confruntat miercuri, într-un ”amical” maraton care a avut loc la stadionul "Portu Roşu" (foto) şi care a fost câștigat de vrânceni, scor 2-1. Meciul a fost atipic, antrenorii celor două echipe stabilind să se joace trei reprize de câte 40 de minute, pentru rularea întregului lot. Fiecare dintre cele trei reprize a avut câte un gol marcat: în prima, focșănenii au înscris din penalti, ”studenții” au egalat prin reușita lui Țuiu, ca apoi, pe finalul meciului, oaspeții să închidă scorul, la 2-1.

Cele două formaţii se vor întâlni nu doar în campionatul Ligii a III-a, ambele făcând parte din Seria I, ci şi în "Cupa României", meci care se va juca miercurea viitoare, la Galaţi. În Cupă, SC Oțelul va juca direct în turul al treilea, pe 28 august.

Cătălin Savu, antrenorul echipei studenţeşti, s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale în această partidă de verificare. "Am întâlnit una dintre echipele care speră la promovarea în eşalonul secund, care are până în iarnă un buget de aproape 500.000 de euro. Dar nu banii joacă, iar astăzi am demonstrat că putem ține piept și unei echipe mai experimentate, chiar dacă noi suntem încă în faza acumulărilor. Azi nu am avut acea prospețime, dar ușor, ușor, până la ora începerii campionatului, vom fi mai aproape de forma sportivă optimă", a spus tehnicianul gălățean.

Echipa de start a studenților în meciul cu formația din Focșani a fost: Olaru - Iancu, Morogan, Manea, Bădilaș, Țuiu, Lovin, Chiriac, Blănaru, Grigoraș, Mațoianu.

Savu a mai precizat că, săptămâna viitoare, FRF urmează să omologheze cele două stadioane pe care CSU "Dunărea de Jos" doreşte să își dispute meciurile de pe teren propriu, ”Portu Roșu” și ”Dunărea”.

Oțelul, revenire după pauză

SC Oțelul Galați a câștigat, scor 2-1 (0-1), partida de verificare susținută pe teren propriu în compania formației Dacia Unirea Brăila (Liga a III-a). Oaspeții au deschis scorul prin Valentin Robu (min. 24), iar după pauză oțelarii au întors rezultatul prin golurile marcate de Marius Matei (min. 58) și Andrei Munteanu (min. 75).

Antrenorul Alexandru Ciobanu a trimis în teren următoarea formulă: Ursu - Pop, Puțanu, Ghiocel (cpt), Drăgan - Munteanu, Bordieanu, Crihană, Manău - Matei, Grădinaru. În repriza secundă au mai evoluat: Stoian, Bucevschi, Dragu, Neamțu, Partenie, Alecu, Zărnescu, Țicămucă, Dima și Avram.

Următorul joc de pregătire al roș-alb-albaștrilor va avea loc cu Agrostar Tulucești, formație ce activează în Liga a IV-a. Partida va avea loc sâmbătă, 10 august (ora 11.00), pe noul teren din Tulucești, ce va fi inaugurat cu ocazia acestui meci.

Sporting, la a treia înfrângere

Deocamdată, la Sporting Liești lucrurile nu se prezintă deloc bine. Miercuri, Sporting a susținut cel de-al treilea meci din această perioadă, două de verificare și unul în ”Cupa României”, toate pierdute: a marcat trei goluri și a primit 11. În meciul de miercuri, disputat, la Lieşti, cu Sporting Vaslui, echipă din Liga a IV-a, scorul a fost 1-2, golul gazdelor fiind marcat de Dănăilă. Din păcate, în finalul meciului s-a petrecut și o accidentare nedorită, fundașul Iancu ajungând la spitalul din Tecuci.

Echipa aliniată de antrenorul Cristi Brăneț (principal în acest moment, după ce Ionuţ Niculcea a ales să antreneze juniorii de la CSM Galaţi) arată astfel: Vădeanu - Iancu, Gâță, Dima, Năstase - Munchiu - Nica, I. Constantinescu, Mihu, Dănăilă - Moise. Au mai jucat: Vicol, Hodorogea, B. Dumitru, Bahnașu, Moscu, Patic și Spiru.

Sâmbătă, la Liești va veni Dacia Unirea Brăila, meciul urmând să înceapă la ora 11.00.

 
Citit 2240 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.