Goluri multe pentru Oţelul şi Sporting
Foto: SC Oţelul

Goluri multe pentru Oţelul şi Sporting
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Agrostar Tuluceşti (Liga a IV-a) şi-a inaugurat noul teren, cu un gazon foarte bun, avându-i ca invitaţi pe cei de la Oţelul Galaţi, într-un meci amical, iar roşu-alb-abaştrii au oferit un încurajator spectacol ofensiv. Cealalată echipă gălăţeană din Liga a III-a care a avut meci de verificare în weekendul trecut, Sporting Lieşti, a dat primele motive de optimism în perspectiva următorului sezon, având un bun randament ofensiv în faţa celor de la Dacia Unirea Brăila.

SC Oţelul Galaţi a câştigat, scor 8-0 (6-0), partida amicală disputată sâmbătă pe terenul formaţiei de Liga a IV-a Agrostar Tuluceşti. Golurile "oţelarilor" au fost marcate de Pleşa (11), Dima (14), Ţicămucă (22), Zărnescu (26, 28), Neamțu (43 - penalty) în prima repriză, iar după pauză au mai punctat Farcaş (67) şi Alecu (72).

Antrenorul Alexandru Ciobanu a început jocul în următoarea formulă: Preda - Stoian, Bucevschi, Ghiocel (cpt), Manău - Zărnescu, Neamţu, Pleşa, Dima - Avram, Ţicămucă. Au mai evoluat: Nemțanu, Dragu, Bordieanu, Partenie, Drăgan, Alecu, Cucu, Buhăescu, Farcaș și Goga.

Noi achiziţii făcute de Oţelul

În acest meci au evoluat în premieră două recente achiziţii, portarul Eduard Preda şi Andrei Pleșa, mijlocaş. Preda (23 de ani), care a mai fost la Oţelul în 2015 (în Liga a II-a), a semnat sâmbătă cu echipa gălăţeană pe o perioadă de un an. Tot sâmbătă a mai semnat cu Oţelul şi fundaşul Adrian Rareş Pop (20 ani), pe o perioadă de două sezoane. Acesta vine de la echipa de liga a treia Naţional Sebiş. Andrei Pleşa vine de la Dacia Unirea Brăila şi urmează să semneze contractul în zilele imediat următoare.

Până la startul campionatului, programat pe 24 august, SC Oţelul mai are un singur meci amical, cu Huşana Huşi (Liga a III-a), care se va disputa la Galaţi, sâmbătă, 17 august, de la ora 11.00.

Sporting s-a trezit la viaţă

Sporting Lieşti, care pierduse cele trei partide disputate în această vară, a jucat pe teren propriu, sâmbătă, cu Dacia Unirea Brăila, meci în care a avut o evoluţie mult mai aproape de potenţialul lotului şi s-a impus cu un scor sever, 5-1. Această primă victorie din jocurile de pregătire este generatoare de optism în tabăra lieştenilor, mai ales că a fost obţinută fără şapte jucători importanţi: Bârlădeanu, Iancu, Stan, Anastasie, Moise - accidentaţi, Gâţă şi Ionuţ Constantinescu, care fac parte şi din corpul de arbitri al Ligii a III-a şi au fost plecaţi, în acestă postură, la un curs de instruire.

Cele cinci goluri ale echipei din Lieşti au fost înscrise de Ştefan Adamache - 2, Alin Nica, Cristian Bahnaşu şi George Dănăilă.

Sporting a început meciul cu şapte juniori în formula de start: Vădeanu - Moscu, B. Dumitru, Dima, T. Năstase - Munchiu - Mihu, Bahnaşu, Adamache, Nica - Dănăilă. Au mai jucat Vicol, R. Năstase şi Hodorogea.

După plecarea lui Ionuţ Niculcea, conducerea tehnică i-a fost încredinţaţă lui Cristian Brăneţ, antrenor cu portarii în sezonul trecut, care l-a ales pe Doru Balmuş să-i fie colaborator.

Sporting Lieşti va juca mâine un nou meci de pregătire, cu Zimbrul Slobozia Conachi, una din fruntaşele Ligii a IV-a gălăţene în ultimele sezoane, iar sâmbătă va avea ultimul joc test, în deplasare, cu Sporting Atletico Vaslui.

Altfel, astăzi, începând cu ora 15.00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului competițional din noul sezon al Ligii a III-a.

Citit 2246 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2019 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.