Suită de medalii la ”Naţionalele” juniorilor mari

Suită de medalii la ”Naţionalele” juniorilor mari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

A fost o săptămână plină pentru halterofilii gălăţeni de la CSU, CS Şcolar, CSM Dunărea şi Centrul Naţional de junioare, care au participat la Campionatul Naţional pentru juniori sub 20 de ani, competiţie ce a avut loc în Complexul "Lia Manoliu" din Bucureşti.

Demonstrând şi de această dată valoarea recunoscută a şcolii de haltere din Galaţi, sportivii de la cele trei cluburi şi-au trecut în cont o suită de locuri fruntaşe aducătoare de medalii.

Cei de la CS Universitatea au înregistrat un succes deplin la categoria 70 kg, unde Mariana Tăbăcaru a cucerit trei medalii de aur. Bine au evoluat şi Andreea Penciu şi Mihaela Ilie, care s-au clasat pe locul 2 la categoria 64 de kg, respectiv, 73 kg, atât la cele două stiluri cât şi la total.

Cei de la CS Şcolar au obţinut un titlu de vicecampion, la 87 de kg, prin Lăcrămioara Dumitrache, în timp ce Cătălin Rusu (73 de kg) s-a clasat pe locul 4, iar Gheorghiţă Alexandru (87 de kg) - pe locul 7.

Bine s-au comportat şi fetele de la Centrul Olimpic de Pregătire de la Galaţi, care au obţinut câte trei medalii de aur, prin Gabriela Daviduţă (87 kg) şi Gabriela Ţurcanu (76 kg). La rândul lor, Alice Halmac şi Estefania Dobre (ambele cat. 59 kg) au cucerit medaliile de argint, respectiv, de bronz.

Sportivii acestor trei grupări sunt pregătiţi de antrenorul Costel Dimofte.

Performanţe frumoase au reuşit şi halterofilii Clubului Sportiv Municipal Dunărea (antrenori Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai). Astfel, Petrică Bălăuţă (19 ani, categoria 67 kg) a devenit triplu vicecampion naţional (smuls, aruncat şi total), Augustina Sitaru (doar 15 ani, categoria 87 kg) - trei medalii de bronz, Magdalena Bejenariu (71 kg) - locul 4, Ionela Băleanu - locul 5 şi Liviu Marian Afloarei - locul 6.

Următoarea competiţie naţională este Campionatul Naţional de tineret (Under 23), programat luna viitoare, la Arad.

Citit 869 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2019 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.