Maraton Galaţi - Cuca, pentru cauze nobile

Maraton Galaţi - Cuca, pentru cauze nobile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doi campioni ai cauzelor umanitare vor marca o zi de mare sărbătoare printr-un eveniment extrordinar, menit să readucă în atenţie importanţa implicării societăţii civile în sprijinirea oamenilor aflaţi în nevoie.

Joi, 15 august, Laurenţiu Cobzaru, militarul gălăţean care activează în cadrul Poliţiei MIlitare de la Poligonul Smârdan, şi prietenul său, Costel Mazâlu, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, vor alerga în cadrul unui maraton pe ruta Galaţi - Cuca, iniţiativă menită pe de o parte să mobilizeze lumea la mişcare şi sport, dar şi pentru a promova o serie de evenimente viitoare, stabilite cu scopul strângerii de fonduri pentru copii care se confruntă cu grave probleme de sănătate şi a căror singură speranţă stă în bunăvoiţa oamenilor de bine.

"Alergarea pe care o facem către comuna Cuca este una de promovare, să ducem un mesaj către opinia publică a următoarelor evenimente ce vor urma, "Speranţă pentru Daniel", "Fluturi: Semimaraton pentru Autism" şi "Semimaraton Petru Rareş Voievod". Cu aceasta ocazie promovăm şi judetul Galaţi. Şi-au exprimat dorinţa de a participa alături de noi prieteni din cadrul Poliţiei Locale Galaţi, ISU, MApN şi sperăm să ni se alăture şi reprezentanţi ai altor instituții. Vrem să promovăm sportul, poate cu puţin noroc oamenii vor înţelege ce înseamnă să dăruieşti", ne-a detaliat Laurenţiu Cobzaru.

Proximul eveniment pe care cei doi alergători îl vor promova în cadrul maratonului de la Cuca este "Speranţă pentru Daniel", adolescentul de 15 ani din Galaţi nenorocit în urma unui grav accident de circulaţie petrecut în 2018, în a doua zi de Paşte. Rămas tetraplegic, Daniel Tenea trebuie să ajungă în Germania, la o clinică specializată în recuperarea neuro-psihomotorie. Costurile tratamentului şi deplăsării depăşesc 10.000 de euro. Pentru el, va fi oragnizat, pe 25 august, în Parcul Monument din Brăila, un eveniment extraordinar la care sunt aşteptaţi deopotrivă gălăţeni şi brăileni care doresc să îi dea o mână de ajutor şi, astfel, o şansă la viaţă.

Citit 5584 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2019 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.