Campanie susținută de acumulări (INTERVIU)

Campanie susținută de acumulări (INTERVIU)
Antrenoarea Alexandrina Soare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O conversație cu un antrenor ca Alexandrina Soare este întotdeauna o mare plăcere pentru orice jurnalist. Spontană, cu vorbele la ea, dialogul se derulează fără niciun fel de poticneli. Așadar...

- Ați preluat frâiele echipei gălățene CS Municipal, într-o perioadă mai puțin plăcută. Cum a fost?

- Într-adevăr, nu a fost cea mai favorabilă perioadă. Echipa se afla la retrogradare, am făcut tot ce se putea face, dar... Și acum vom juca în eșalonul secund.

- Cum s-ar spune, ați luat-o de la zero. E greu, e ușor?

-Nu e chiar de la zero, pentru că avem multe jucătoare experimentate, cu care se poate lucra. Avem un lot care, puțin ajutat cu două-trei fete de valoare, vom reuși să ne îndeplinim obiectivul - revenirea în Liga Națională.

- Vreți să trecem în revistă numele jucătoarelor cu care veți avea o misiune frumoasă, dar și responsabilă?

- În mare parte, fetele sunt cele care au jucat și în sezonul trecut: Emilia Anghel, Roxana Caragea - Daciana Balaban, Cătălina Cioaric, Cristina Marcu, Alla Șeiko, Tamara Bokarici, Cristina Clisu, Lăcrămioara Cîlici, Cristina Andrița, completat cu cinci junioare talentate: Raluca Tănasă, Ana Maria Gogu, Alexia Trofin, Cosmina Țîgîra și Aida Duda. Avem și patru noutăți: Cristina Gheorghe și Ana Maria Micu (de la Brăila), Abigail Vălean (”U” Cluj) și, mai recent, Adelina Țuluca (Handbal Art Galați).

- Campania pregătirilor s-a derulat conform așteptărilor?

- Da, fără probleme. Sunt foarte mulțumită de implicarea fetelor la antrenamente, fiecare a respectat programul cu sfințenie. Am început pregătirile pe 7 iulie, punând accentul pe acumulările fizice. Am lucrat afară și în sala de forță, în prima perioadă având loc readaptarea organismului la efort, am efectuat și vizita medicală.

În imagine, cu fetele de la CSM Galați

De câteva zile am abordat și latura tehnico-tactică și vom continua cu pregătirea specifică. Avem nevoie și de jocuri, în care urmărim realizarea unei omogenități corespunzătoare.

- Cum se vor derula aceste jocuri?

- E bine că m-ați întrebat. Avem preconizate participări la două turnee, pe care de pe acum le consider deosebit de utile. Primul va avea loc în această săptămână, la Buzău (22-23 august), unde, vreau să punctez, suntem singura echipă din eșalonul secund, celelalte fiind din Liga Națională. Este un fapt pozitiv și deosebit de util pentru noi, că organizatorii s-au gândit la CSM Galați. Celelalte formații sunt SCM Slatina, Dunărea Brăila și Gloria Buzău. Al doilea turneu va fi la Ploiești (31 august - 1 septembrie), alături de alte trei echipe: Știința Bucureși, Chișineu Criș și HC Activ Ploiești.

- Ce echipe vor fi în seria noastră, și când va debuta noul sezon?

- Facem parte din Seria A (n.r. - sunt patru serii în eșalonul secund), împreună cu CSM Roman, CS Știința Bacău, Național Brașov, HC Dunărea II Brăila, HCF Piatra Neamț și bine-nțeles, CSM Galați. Primul meci va avea loc pe 7 septembrie, pe teren propriu, cu echipa din Piatra Neamț.  Consider că avem o serie convenabilă, în care vom juca totul la victorie.

- Să facem cunoscut cititorilor noștri sistemul de desfășurare al competiției în care vom fi prezenți în viitorul sezon.

- În Divizia A se joacă două tururi și două retururi. În final, primele două clasate se vor califica la turneul semifinal, apoi primele patru vor ajunge în turneul final. După disputarea acestor jocuri, primele două clasate promovează direct în Liga Națională, iar cele de pe locurile 3-4 vor merge la baraj cu ocupantele locurilor 11 și 12 din primul eșalon.

- Doamnă profesoară, vă doresc mult succes și îndeplinirea importantului obiectiv - revenirea în Liga Națională - ”Liga Florilor”.

Biografie

Antrenoarea Alexandrina Soare

Sanda Soare face parte din categoria tehnicienilor cu o bogată experiență competițională în handbalul feminin, dar și ca practicantă a jocului la semicerc. În perioada de jucătoare, la Oțelul Galați, a avut trei titluri de campioană, cu prezențe notabile în competițiile continentale, iar în 1987 a cucerit Campionatul Balcanic la tineret. Ca antrenoare a debutat la Deva (cu care a cucerit bronzul), apoi a antrenat la Dunărea Brăila - mai multe sezoane - în două rânduri, cu care a promovat și a cucerit de două ori ”bronzul”, la Roman, la Oțelul - cu trei participări în Cupele Europene, o dată până în semifinale, antrenor principal la lotul de tineret, cu două participări la ”Europene”, dar și la lotul B, senioare, împreună cu Mariana Târcă.

Foto: Sonia Baciu

Citit 2360 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.