Gălățenii au dominat întrecerile de la Cluj și Aiud

Gălățenii au dominat întrecerile de la Cluj și Aiud
Cei cinci gălățeni care au cucerit un număr impresionant de medalii. Performerul numărul unu, Marian Petria, primul din dreapta
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un mare număr de sportivi cu dizabilități locomotorii din întreaga țară și-au dat întâlnire la Cluj-Napoca și Aiud la întrecerile Campionatului Național, desfășurate pe parcursul a trei zile. Așa cum ne-am obișnuit, de-a lungul timpului, și la actualele ”Naționale” reprezentanții APH Sporting Club (președinte Vasile Cristea) s-au numărat printre protagoniști, dovadă fiind cele 22 de medalii obținute de cei cinci sportivi ai acestui club. 

Sportivii gălăţeni s-au aflat pe listele de start a două discipline sportive, atletism și tenis de masă, unde au obținut șapte medalii de aur, opt de argint și șapte de bronz.

Excelent a concurat atletul Marian Petria, care se pregătește sub supravegherea cunoscutei antrenoare Marlena Chițu. Marian a dominat clar cele trei probe pe care le-a abordat: 100 m, 200 m și săritura în lungime, unde a cucerit trei medalii de aur. De altfel, Marian Petria este un sportiv de succes și în competițiile internaționale. La începutul acestei săptămâni el a plecat direct de la Cluj spre Paris, unde au loc calificările pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Și ceilalți patru gălățeni s-au comportat excelent la întrecerile de atletism: Gigi Agachi - aur la suliță și greutate, bronz la lungime; Marin Dumitru - aur la 200 m, argint la suliță și bronz la 100 m; Aurelian Căuș s-a clasat de cinci ori pe locul 2, la 100 m, 200 m, suliță, greutate și lungime; Cornel Deaconița - argint la greutate, bronz la 100 m și 1.500 metri. Specificăm faptul că la un asemenea concurs se ține cont de categoria de handicap a sportivilor.

Patru dintre cei cinci sportivi au concurat și la tenis de masă, întreceri desfășurate în Aiud, unde, de asemenea, au avut clasări foarte bune: Marin Dumitru - locul 1 la simplu, C. Deaconița - locul 2 la dublu (cu Florescu, din București), G. Agachi și D. Marin au cucerit medaliile de bronz la dublu, ca și Aurelian Căuș, împreună cu Doană (Lugoj).

Citit 1097 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.