FOTBAL | CSU „Dunărea de Jos” şi Sporting joacă sub presiune. Astăzi, în etapa a şaptea din Liga 3

FOTBAL | CSU „Dunărea de Jos” şi Sporting joacă sub presiune. Astăzi, în etapa a şaptea din Liga 3
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cele două formaţii gălăţene care joacă în această rundă pe teren propriu, CSU „Dunărea de Jos” şi Sporting Lieşti, vor evolua sub presiunea mizei, câştigarea acestor meciuri fiind obligatorie pentru a nu se fixa în subsolul clasamentelor. Oţelul, aflată pe locul trei, are un derbi de clasament, la Rădăuţi, cu echipa de pe locul doi, Bucovina.

CSU „Dunărea de Jos” a obţinut etapa trecută primul punct din deplasare (1-1 cu Ozana Tg. Neamţ), iar astăzi este obligată să confirme printr-un rezultat favorabil în duelul de la Stadionul „Portu Roşu” cu Ceahlăul Piatra Neamţ, programat de la ora 15,00. Presiunea pe echipa gălăţeană este pusă de situaţia din clasament, penultimul loc (15) cu numai trei puncte, victoria fiind singura variantă pentru a nu se pierde contactul cu plutonul. Misiunea este dificilă, Ceahlăul fiind una dintre echipele puternice din Seria 1 (locul 5, 12 puncte din patru victorii). În plus, antrenorul principal Cătălin Savu spune că există şi presiunea situaţiei financiare precare. „Am așteptat plini de entuziasm noua etapă de finanțare de la Primărie, dar, dacă nu s-a putut acum, aşteptăm rectificarea bugetară și sperăm ca autorităţile locale să-și îndrepte atenția și asupra noastră. Vreau să le transmit iubitorilor de fotbal că mergem înainte cu proiectul nostru. Mulțumim conducerii Universității pentru sprijinul necondiționat, firmelor Rojevas și Myosotis, precum și oamenilor de afaceri care au terminat studiile la Universitate și ne ajuta după posibilități. Citius, Altius, Fortius! Forța CSU Galați!”, a fost mesajul tehnicianului gălăţean.

Situaţia din punct de vedere sportiv se prezintă în aceleaşi coordonate şi la Sporting Lieşti, aflată şi ea într-o situaţie incomodă în clasament, imediat deasupra celor de la „Dunărea de Jos”: locul 14, cu 4 puncte. În acest context, lieştenii nu concep decât un deznodământ cu victorie la meciul pe care astăzi îl au pe teren propriu cu formaţia KSE Tg. Secuiesc, mai ales că nu mai sunt probleme majore cauzate de accidentări. „Acum avem un lot cu care sperăm să obţinem a doua victorie din acest început de sezon. Pentru a reuşi, trebuie ca băieţii, absolut toţi, să joace cu adevărat, să aibă atitudine de luptători, determinare maximă. Trebuie să evadăm din subloul clasamentului prin câştigarea acestui meci”, a spus antrenorul Doru Balmuş.

Adversara, KSE Tg. Secuiesc, este pe locul zece, fără victorie, dar cu o singură înfrângere (5 egaluri).

Oţelul, test al potenţialului

Pentru Oţelul (locul 3) partida de astăzi este un adevărat test al potenţialului din acest moment, pe terenul echipei de pe locul doi, Bucovina Rădăuţi, cele două formaţii fiiind la egalitate de puncte (15) cu golaveraj superior pentru rădăuţeni. De altfel, Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al Oţelului, a spus că în această se va vedea cât de mult au crescut valoric tinerii jucători din echipa sa. „Mai avem mult de muncă, trebuie să rămânem umili. Urmează o lună foarte grea, cu trei meciuri în deplasare. Plecăm la Rădăuţi, o echipă puternică a seriei, apoi acasă cu Lieşti şi, după, alte două deplasări dificile, la Tg. Secuiesc şi la Aerostar (n.r – lider în clasament). Echipa din Rădăuţi este una foarte solidă, se vede asta şi prin faptul că este a doua în serie, după Aerostar. De altfel, şi-au declarat şi ei intenţiile de a încerca să promoveze, aşa că ne aşteaptă un meci foarte încins, cu siguranţă. Este o partidă în care trebuie să dovedim că ne putem bate de la egal la egal cu cei care trag la primul loc. Am crescut de la joc la joc în ultimele trei etape şi sper să confirmăm asta şi la Rădăuţi”, a declarat Alex Ciobanu.

Citit 1858 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 03:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.