„Trofee”, cuvântul de ordine la CSM Arcada. INTERVIU cu Sergiu Stancu, antrenorul campioanei
Foto: Sonia Baciu

„Trofee”, cuvântul de ordine la CSM Arcada. INTERVIU cu Sergiu Stancu, antrenorul campioanei
Sergiu Stancu, antrenorul campioanei, vrea noi trofee cu CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ne aflăm în preajma startului într-un nou sezon al primei ligi masculine, Divizia A1, competiție urmărită sezon de sezon cu foarte mare interes în Galaţi, oraşul deţinătoarei titlului de campioană naţională, CSM Arcada. Acest moment este un prilej și pentru noi de a purta un nou dialog cu antrenorul principal al echipei, Sergiu Stancu.

- Sâmbătă începe o nouă ediție de campionat. Cum se prezintă echipa gălățeană?

- De la început vreau să spun că ne prezentăm după o reușită campanie de transferuri, dar și de pregătire. Lotul este complet, cu jucători valoroși pe toate posturile, și suntem gata, cu toții, să abordăm meciurile oficiale. Ne așteaptă un sezon încărcat, pe care îl începem cu toată încrederea în reușitele noastre.

- Au fost unele probleme de efectiv în perioada pregătirilor, cauzate de convocările la loturile naționale pentru competițiile continentale. Cum ați trecut peste ele?

- Într-adevăr am început pregătirile cu un lot diminuat, șapte dintre jucători aflându-se la Campionatul European sau la cel al Americii de Sud. Cu toate acestea, consider că am ”cântărit” bine această perioadă, în fond și jucătorii de la loturi s-au pregătit. Mai bine a fost după reunirea lotului, atunci când am putut lucra și la omogenizare. Primul antrenament l-am avut pe 11 august, am mers imediat după într-un cantonament la Cheile Grădiștei, extrem de util. Am avut și foarte multe meciuri de pregătire, dintre care șase în ultima perioadă, la ”Cupa Arcada” și în turneul din Bulgaria, pe toate încheindu-le cu victorii. Mai înainte am avut alte trei jocuri, cu două victorii și o înfrângere (n.r. - partenere au fost Gloria Buzău și echipa bulgară din Dobrici).

- Pe lângă campionat, CSM Arcada este angrenată și în alte competiții...

- În primul rând ne vom concentra pe campionat, în care avem drept obiectiv un nou titlu de campioni. Apoi avem ”Cupa României” și Supercupa, dar ne dorim și o prezență cât mai lungă și în Champions League. În Cupă, vom intra în faza a doua, urmând să jucăm cu învingătoarea dintre Unirea Dej și ”U” Cluj, iar în Liga Campionilor vom juca, tocmai în 6 noiembrie, cu campioana Serbiei, echipa din Novi Sad.

Componenţa lotului

- Spuneați de valoarea lotului, să-i mai prezentăm o dată pe acești jucători ce vor reprezenta culorile CSM Arcada.

- Avem un lot de 16 jucători, însă pe doi, deocamdată, nu vom putea conta, Ciprian Matei, aflat în recuperare, și Mihai Gheorghiță, indisponibil mai multă vreme. Jucătorii pe care ne bazăm în prima parte a competițiilor sunt: Hernan, Klapwijk, Talpă, Kollo, Cuciureanu, Cristudor, Bala, Bissette, Carrasco, Cabrera, Terzici, Georgiev, Almeida și Lefterache.

Cu acești jucători și cu stafful nostru tehnic - subsemnatul, Răzvan Tănăsescu - secund, Eugen Pascale - fizioterapeut, Carlo Sati - preparator fizic și Mircea Roșu - statistician, suntem convinși că vom face o treabă bună și în acest sezon.

Sâmbătă, meci la Galaţi

- Cum vedeți o ierarhie a actualei competiții?

- Sunt 4-5 echipe care se pot bate pentru play-off: Arcada, Zalăul, Craiova, Dinamo, dar să nu uităm de Gloria Buzău (n.r. - nou promovată) sau Dej, care pot completa lista, dar o evaluare mai relevantă o putem face după 5-6 etape. În prima etapă, jucăm cu Gloria Buzău, mâine, la Sala ”Dunărea”, ora 17.00, apoi pe 18 octombrie vine Craiova, iar pe 23 octombrie jucăm pentru Supercupă, cu Dinamo, meci ce va avea loc în Sala Sporturilor din Alexandria, acolo unde s-a hotărât și soarta Cupei în sezonul trecut.

În încheiere vreau să mă adresez și pe această cale minunatului nostru public, alături de care am cucerit titlul în sezonul trecut. Dacă spectatorii vor fi alături de echipă și în continuare - ca un adevărat al șaptelea jucător - atunci și performanțele din sezonul care debutează sâmbătă vor fi mai aproape de noi.

- În numele numerosului public gălățean, vă dorim mult succes și cât mai multe trofee!

Citit 1560 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.