Fotbalistele Galațiului joacă pentru urcarea pe podium
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Fotbalistele Galațiului joacă pentru urcarea pe podium
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În etapa a șasea din prima ligă de fotbal feminine este programat un meci care se anunță foarte atractiv, în care echipa gălățeană FC Universitatea va întâlni pe teren propriu formația Independența Baia Mare. Întâlnirea va avea loc la stadionul Siderugistul, duminică, de la ora 11.00.

Echipa gălățeană se află într-o creştere evidentă de potenţial şi formă sportivă, demonstrată fie şi doar prin ultimele două rezultate: 1-1 cu multipla campioană Olimpia Cluj şi categoricul succes din runda trecută, 8-0 în deplasare, cu Piroș Arad, Cu trei victorii şi un egal în cinci etape, FC Universitatea a ajuns foarte aproape de primele trei clasate, antrenorul principal Alexandru Caracaş spunând că jucătoarele sale sunt decise să obţină victoria cu care să urce pe unul din locurile de podium ale clasamentului şi totodată să ofere publicului gălăţean un fotbal spectaculos. “Acest joc îl văd ca pe un spectacol şi vom încerca să oferim unul de calitate, cât mai plăcut celor care vor fi în tribune. Mă aştept să fie un meci cu multe goluri, având în vedere ultimele partide disputate în compania celor din Baia Mare. Suntem într-o perioadă în care jocul nostru creşte de la meci la meci și îmi doresc ca fetele să o continue cât mai mult. Să fie concentrate şi totodată să joace fără presiune, să-şi trăiască pasiunea pe teren. Jucăm acasă, vremea încă ţine cu noi, așa că ce să îți dorești mai mult decât să îți etalezi talentul, profesionalismul și să te gândești doar la victorie? Aşteptăm publicul lângă noi, să o obţinem împreună”, a spus tehnicianul gălăţean.

Tabita Croitoru, junioarea în vârstă de 15 ani care în urmă cu mai puţin de un an făcea trecerea de la fotbalul din curtea şcolii la cel competiţional, a reuşit etapa trecută primul său gol în prima ligă. În doar câteva luni a făcut pasul de la Liga 3 la eşalonul de elite şi spune că simte cum întreaga echipă îşi doreşte să facă totul pentru o clasare printre fruntaşele campionatului. ”Colegele m-au încurajat și la acest prim gol m-am simțit minunat să știu că am ajutat și eu echipa să câștige. Faţă de Liga a 3-a, unde am evoluat sezonul trecut, Liga I nu se compară. Aici joci împotriva unor echipe de top și astfel poţi să îți dai seama unde anume te situezi tu, ca jucător. Eu încep să realizez ce oportunitate îmi oferă echipa noastră și știu ce vreau: să ajung cât mai sus. Meciul de duminică îl vom câştiga şi o vom face într-un mod cât mai frumos, pentru că suntem o echipă unită. De la colege, sincer, am aşteptări foarte mari, pentru că sunt fotbaliste excepționale, luptătoare, de la care am multe de învăţat. Le mulțumesc că sunt alături de mine, eu fiind cea mai mică din echipă, și voi face tot posibilul să nu le dezamăgesc. Cred că avem şanse mari de a ne clasa pe o poziție cât mai sus in clasament, asta pentru că toată echipa își dorește acest lucru şi sunt convinsă că, la final, vom obține tot ce ne-am propus”, a spus talentata Tabita Croitoru.

În precedentul joc de la Galaţi dintre FC Universitatea şi Independenţa Baia Mare, în campionatul precedent, s-au înscris 11 goluri: 6-5, după ce echipa gălăţeană a avut 6-2.

Citit 1386 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Octombrie 2019 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.