Golul victoriei l-a dat portarul! Fotbalistele de la FC Universitatea au urcat pe podium
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Golul victoriei l-a dat portarul! Fotbalistele de la FC Universitatea au urcat pe podium
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Formaţia gălăţeană FC Universitatea a câştigat cu 1-0 (0-0) partida cu Independenţa Baia Mare, din etapa a şaşea a Ligii 1, disputată duminică, pe teren propriu.

FC Universitatea şi-a dominat intens adversara, însă meciul s-a dus spre un final trăit în tensiune, cu golul victoriei înscris târziu, în min. 84. Carmen Marcu a fost faultată clar în interiorul careului, s-a dictat penalti. Cum în precedentul meci de acasă s-a ratat o lovitură de la 11 metri, mai toate privirile s-au îndreptat spre portarul Natalia Munteanu, ce are un excelent joc de picior, iar aceasta şi-a asumat marea responsabilitate, a executat şi a înscris. „A fost o trăire ciudată, cu emoţii şi totodată încredere că pot marca. Mă bucur pentru echipă, pentru coechipiere, care au alergat enorm şi meritau acest gol şi bucuria victoriei”, a mărturisit portarul echipei gălăţene şi al echipei naţionale a Republicii Moldova.

Până la gol, echipa gălăţeană a avut multe ocazii de a înscrie, cele mai mari fiind trei mingi trimise în bară şi o situaţie de singur cu portarul. „Nu mă gândeam că ne va fi atât de greu să câștigăm acest meci. Ce-i drept, am avut și ceva ghinion, să dai de trei ori în bară parcă este prea mult. Însă, ca spectacol, cred că nu am dezamăgit. Sunt mulţumit de jocul arătat de fetele noastre, ne-au ieșit combinațiile, dar apărarea adversa a fost puternică”, a concluzionat antrenorul principal, Alexandru Caracaş.

Acesta a început meciul în formula: Munteanu - Maria Stamate, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Andreea Surcică - Cristina Cerescu, Lidia Moacă, Iriska Topal - Tabita Croitoru, Carmen Marcu, Monica Benţoiu. Au mai intrat: Olga Cuşinova, Nicoleta Lepădatu şi Valentina Ivan.

Tot duminică, pe terenul celor de la Piroş Arad, acolo unde etapa trecută gălăţencele câştigau cu 8-0, s-a produs o mare surpriză: Piroş a învins cu 2-1 pe Heniu Prundu Bârgăului (Bistriţa). Heniu se afla înaintea rundei pe locul 2, iar acum a fost depăşită de FC Universitatea, care a urcat pe locul 3.

Citit 1943 ori Ultima modificare Duminică, 20 Octombrie 2019 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.