”Dubla” lui Matei, puncte pentru ”oțelari”
Foto: Sonia Baciu

”Dubla” lui Matei, puncte pentru ”oțelari”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Etapa a 11-a din Seria 1 a Ligii 3 a avut de toate pentru echipele gălățenele, SC Oțelul a fost singura care a obținut victoria, ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” a pierdut, dramatic, iar Sporting Liești a remizat.

SC Oțelul a luat cele trei puncte puse în joc, în urma ”dublei” lui Marius Matei, în disputa de acasă cu Știința Miroslava, încheiată cu scorul 2-1 (1-0). Scorul a fost deschis în minutul 35, printr-o acțiune a lui Matei, din pasa lui Cârjan. După 20 de minute, dintr-o greșeală de portar, oaspeții au reușit să egaleze. Experiența lui Matei a fost evidențiată încă o dată, în minutul 80, când, tot ajutat de Cârjan, Matei a marcat golul victoriei pentru ”oțelari”. A fost a doua lui ”dublă”, după cea din derbiul gălățean, cu ACSU, din etapa a doua. ”Jucăm tactic foarte bine, chiar dacă din tribune pare că suntem dominați. Avem o strategie bine pusă la punct de la începutul meciului, ținând cont că jucăm cu foarte mulți juniori. Dar știm foarte bine ce avem de făcut și uitați, că noi reușim să câștigăm în continuare. Avem doar două meciuri pierdute, în fața unor echipe puternice din serie, și acelea în deplasare”, a declarat Matei, după victorie.

”Un meci dificil, nici nu ne așteptam la altceva. Am început bine, am reușit să marcăm, apoi a fost acea greșeală copilărească, pentru că vorbim de un copil, portarul are doar 17 ani, și s-a echilibrat jocul. Dar Marius a arătat că este un atacant de certă valoare, el cu Cârjan fac un cuplu bun, și am reușit să revenim în avantaj și să câștigăm cele trei puncte, care pentru noi sunt importante”, a spus Alexandru Ciobanu, tehnicianul gălățean.

Se încearcă plata restanțelor

 Dacă din punct de vedere sportiv, gălățenii se află pe o poziție bună, cu 25 de puncte câștigate pe teren (21 în clasament, în urma depunctării de către FRF), din punct de vedere financiar, echipa are datorii către jucători, de câteva luni. Conform lui Cristi Munteanu, managerul executiv al SC Oțelul, situația este aproape de redresare. ”Sper ca săptămâna aceasta să reușim să le dăm două salarii și să liniștim lucrurile, căci sunt destul de nemulțumiți. Ei au arătat că au caracter și și-au făcut treaba bine”, a precizat Munteanu.

Supărare mare la Liești...

... după egalul cu echipa a doua a FC Botoșani, pe teren propriu. Gazdele au deschis scorul, prin Mihu, dar până la pauză au fost egalate. Mai mult, la reluare, botoșănenii au trecut în avantaj. Până la urmă a fost 2-2, prin egalarea lui Dănăilă. Sporting a avut destule oportunități ofensive, prin Bârlădeanu, I. Constantinescu sau R. Năstase, în plus a fost și o fază de penalti, în careul oaspeților. ”Nu este prima dată când arbitrul ne pedepsește, neacordându-ne o lovitură de la 11 metri, am pierdut mai multe astfel de oportunități, ajungând în subsolul clasamentului”, ne-a spus Maricel Scarlat, patronul clubului lieștean.

...și mai mare supărare la Universitatea

Nou-promovată, echipa ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” a jucat la Hușana Huși, într-o partidă care din start părea accesibilă. Din păcate ”studenții” au pierdut cu 0-3, două dintre goluri fiind marcate din penalti, dar nici jocul elevilor lui Aurelian Drăgan nu a strălucit, dimpotrivă.  

În etapa următoare, SC Oțelul va juca, în deplasare, cu CSM Focșani, Sporting Liești se va deplasa la Ozana Târgu Neamț, iar ACSU se va confrunta cu CSM Bacău.

În clasament, Oțelul se află pe locul 4 (21 p), cu un punct mai mult decât Foresta Suceava (care urma să joace ieri cu liderul seriei, Aerostar), Sporting - locul 13 (9 p), iar ACS Universitatea - locul 15 (6 puncte).

Citit 1618 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2019 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.