S-au întors cu medalie de la Campionatul Mondial

S-au întors cu medalie de la Campionatul Mondial
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Una dintre perechile de dansatori sportivi de la CS Municipal Galați, Rareş Vădană şi Tea Neculae, și-a confirmat valoarea la Sibiu, unde au avut loc două evenimente de prim rang - Transylvania Grand Prix și Campionatul Mondial "10 Dansuri" pentru juniori II.

Într-o concurență numeroasă, cu sportivi din 35 de țări, Rareș Vădană și Tea Neculae (formați la Clubul Fantezia) au obținut medalia de argint la Campionatul Mondial "10 Dansuri", categoria juniori II (14-15 ani). Pentru cei doi dansatori este prima medalie la nivel de "mondial" și a șasea din cariera antrenoarei lor, Andreei Adam.

Rezultatul de la Sibiu este primul la acest nivel pentru CS Municipal, unde Andreea Adam şi sportivii pe care-i antrenează au trecut din acest an, de la Fantezia. "Visul mondialelor îl creionam împreună cu familia Vădană de pe vremea când Rareș avea al doilea titlu de vicecampion național la categoria de vârsta 6-9 ani. Anii de muncă susținută, planurile de pregătire bine concepute, bazate pe principii solide, cu dezvoltare pe termen lung, ne-au adus la marea performanță de astăzi. A fost un concurs puternic și spectaculos, au fost prezente cele mai valoroase perechi din lume de la categoria 14-15 ani, secțiunea 10 Dansuri. Perechea României și cea din Rusia (n.r. - câștigătoarea titlului) s-au remarcat încă din primul tur de calificări, iar bătălia din finală a fost una foarte strânsă, diferența fiind doar de 4 puncte în favoarea Rusiei", a declarat Andreea Adam, antrenoarea vicecampionilor mondiali.

Următoarele competiții majore pentru Rareș Vădană și Tea Neculae sunt "Mondialele" de Latino de la Istanbul (23-24 noimebrie) și cele de Standard, de la Riga (14-15 decembrie).

Citit 2968 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.