Oprire încă din prima stație pe drumul Ligii Campionilor

Oprire încă din prima stație pe drumul Ligii Campionilor
Sârbii de la Vojvodina au jubilat pe teren propriu, în faţa celor de la CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Formația masculină de volei CSM Arcada a fost eliminată din primul tur la care a participat - al doilea al competiției – în preliminariile Ligii Campionilor. Deşi devenise favorită prin victoria de pe teren propriu cu 3-0, campioana României n-a confirmat şi în returul de Novi Sad, unde a fost învinsă de campioana Serbiei, Vojvodina, cu 3-1, un scor tot de trei puncte, cum fusese şi cel de la Galaţi. Cum de câteva sezoane nu se mai ţine cont de setaveraj la departajare, în situaţia de egalitate de puncte s-a trecut la departajare prin setul de aur, pierdut de Arcada cu 15-11.

Echipa gălăţeană a avut perioade cu scăderi abrupte de randament care au costat-o. În primul set, de la 8-6 cei din Novi Sad s-au desprins la 14-8, iar de acolo CSM Arcada n-a mai putut să se apropie la mai mult de trei puncte diferenţă. Setul s-a închis la 25-20, iar în al doilea set, jocul echipei gălăţene a fost mult mai aproape de nivelul aşteptărilor. De la 7-5 a urmat o seriei de cinci puncte pentru CSM Arcada, care a reuşit să rămână la conducere până la capăt şi să se impună cu 25-21, chiar dacă formaţia gazdă s-a apropiat de câteva ori la un singur punct.

În al treilea act s-a revenit la coordonatele din primul, cu Vojvodina luând  relativ repede patru puncte în faţă (10-6), diferenţă care a crescut până la 20-12. A urmat o revenire gălăţeană până la 21-18, prea târzie pentru o recuperare completă, Vojvodina impunându-se cu 25-21.

În setul al patrulea, CSM Arcada a părut foarte aproape că se va impune şi astfel că-şi va asigura calificare. A condus cu 7-4, 12-9 şi 15-12, însă acolo s-a produs o nouă cădere, cinci puncte  la rând pentru formaţia din Serbia, care a rămas la conducere până la capăt: 25-22, 3-1 la seturi şi egalitate de puncte la general.

Şi în setul de aur speranţele calificării au fost mari, echipa gălăţeană conducând până la 10-9, dar a urmat un final în forţă al sârbilor, care au închis conturile cu 15-11.

Urmare a acestei eliminări, CSM Arcada va continua în Cupa CEV, a doua competiţie europeană intercluburi ca valoare, unde va juca contra formaţiei finlandeze Savo Volley Kuopio, turul pe 11 dec, în deplasare.

Citit 1831 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.