Echipele gălăţene de volei, înfrângere şi victorie
Foto: Sonia Baciu

Echipele gălăţene de volei, înfrângere şi victorie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

CSU Belor avea o poziţie privilegiată în clasamentul feminin, cu 15 puncte la egalitate cu campioana din Blaj şi cu Dinamo. Cu aceasta din urmă şi-a măsurat forţele în meciul etapei a VII-a. Deşi egale în clasament cu dinamovistele, pe teren s-au văzut mai mult adversarele care au jucat pragmatic, au greşit mai puţin şi s-au impus categoric: 3-0 (25-17, 25-23 şi 25-17). Cel mai aproape de a câştiga un set s-a întâmplat în al doilea, după o dispută interesantă: 5-7, 10-10, 10-16, 17-21, 23-23 şi 23-25. În general, gălăţencele nu au reuşit să rezolve favorabil momentele cheie ale jocului. A arbitrat cuplul bucureştean Alexandru Prodana/Cristian Cristea.

Iată şi părerea antrenorului Bogdan Paul: „Ştiam ce ne aşteaptă în confruntarea cu Dinamo, o echipă puternică, pretendentă la un loc pe podium sau chiar la titlul de campioană. Din păcate realizările noastre au fost mai puţine decât greşelile comise, greşeli neforţate, precum serviciul de pildă. Acest lucru se datorează şi lipsei de concentrare pe tot parcursul, ca şi faptul că nu toate fetele au fost conectate la tensiunea partidei”.

Gazdele au abordat jocul cu următoarea distribuţie:  Ivana Radonjci, Maria Bouza, Anamaria Berdilă, Daniela Lupescu, Borislava Saykova, Talita Da Nascimento – Andreea Ispas (libero).Au mai intrat, fără a reuşi să schimbe faţa jocului: Laura Simoniia, Sorina Miclăuş şi al doilea „libero” Violeta Stan.

În următorul meci, fetele de la CSU Belor vor avea din nou o misiune dificilă, urmând să întâlnească, în deplasare, echipa băcăuană Ştiinţa, o grupare valoroasă, de mare tradiţie a voleiului feminin.

CSM Arcada a pierdut un set la Cluj

Gălăţenii păreau net favoriţi în meciul cu „U” Cluj, din deplasare, dar la faţa locului au avut unele probleme. Mai mult, au cedat primul set în faţa unei echipe fără niciun punct. Pe parcurs însă, lucrurile s-au reglat, iar elevii antrenorului Sergiu Stancu s-au impus cu 3-1 (26-28, 25-17, 25-16 şi 25-21). Puţin solicitant a fost şi ultimul set, în care gazdele s-au aflat în avantaj până la 17-16, dar finalul a aparţinut oaspeţilor. Arbitrii au fost din Zalău, cuplul Hadade/Buciu.

Echipa de start: Bala, Bissete, Hernan, Terzici, Georgiev, Plawijk – Cabrera „libero”. Au mai intrat Carrasco, Cristudor, Cuciureanu, Almeida, Kollo şi pentru câteva faze, Ciprian Matei care revine după o îndelungată indisponibilitate.

Pentru CSM Arcada urmează o perioadă de pauză (se joacă în prima fază a „Cupei României”, unde gălăţenii intră direct în etapa a II-a), iar primul meci al gălăţenilor are loc pe 30 noiembrie, la Unirea Dej. Apoi urmează un ”set” compact de meciuri: 7 decembrie, acasă, cu VM Zalău, pe 11 decembrie, primul meci în CEV Cup în deplasare, la Levoranta Sastamala (Finlanda), 14 decembrie – deplasare la Baia Mare, 18 decembrie returul cu finlandezii, iar pe 21 decembrie, etapa a doua în „Cupa României”, când Arcada va juca cu învingătoarea dintre Unirea Dej şi „U” Cluj.

Citit 1156 ori Ultima modificare Duminică, 17 Noiembrie 2019 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.