BASCHET | Joc bun, de moral pentru restul campionatului
Foto: Sonia Baciu

BASCHET | Joc bun, de moral pentru restul campionatului
CSM s-a oprit în "optimile" Cupei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Baschetbaliștii de la CS Municipal Galați s-au oprit în faza optimilor de finală ale "Cupei României" după ce au pierdut, scor 85-93, în fața formației SCM Timișoara, în meciul retur, disputat miercuri seară, în deplasare. CSM Galați, pornită cu şanse reduse după înfrângerea de pe teren propriu, scor 76-94, a făcut un joc bun în fața unei adversare din prima grupă valorică (locul 5) a Ligii Naţionale.

Gălățenii au avut procentaje bune la aruncările de două puncte (55 la sută, 26 de reușite din 47 de încercări), în timp ce adversarii s-au remarcat la cele de trei puncte (58 la sută, cu 15 din 26, din care 8 numai în primul sfert).

Cel mai bun jucător de la CSM a fost Armstrong, cu 22 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Martin 14 puncte, 9 recuperări, 1 ”assist”; Bogdanovici 13 p, 1 r, 2 a; Corpodean 11 p, 4 r, 1a; Porter Bunton 10 p, 8 r, 3 a; Krivokapici 9 p, 1 r, 4 a și Negoițescu 6 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

Evoluţia din acest meci dă încredere echipei antrenate de Eugen Ilie, pentru următoarele partide din campionat (Grupa B), dar mai ales pentru faza următoare a acestuia. După ”dubla” cu Timișoara, CSM Galați se va concentra pe campionatul Ligii Naționale (LN). În etapa următoare, CSM va juca, pe teren propriu (marți, 10 decembrie), cu CSO Otopeni, liderul grupei (16 puncte). În acest an, CSM mai are de disputat alte două jocuri, pe 14 decembrie (acasă) cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și pe 21 decembrie, în deplasare, cu CS Municipal Tg. Jiu. În clasamentul grupei, CSM Galați se află pe locul al treilea, la egalitate (14 puncte) cu CSM Mediaș, iar pe locul 4 se află CSM Focșani (13 puncte).

În faza secundă a competiției, primele patru echipe din Grupa Valorică B vor juca alături de locurile 7 și 8 din Grupa Valorică A (în acest moment Steaua și BC Pitești), în Grupa Galbenă, în care se vor disputa meciuri tur-retur. La finalul fazei, primele două echipe din această grupă se vor califica în play-off-ul LN.

Citit 886 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.