Au câștigat derbiul și rămân pe primul loc
Foto: Sonia Baciu

Au câștigat derbiul și rămân pe primul loc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Voleibaliștii de la CSM Arcada au câștigat în faţa celor de la VM Zalău la un scor de trei puncte, 3-1 (25-21, 25-22, 19-25, 25-18). În clasament, Arcada continuă să fie pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Dinamo - 20 de puncte şi VM Zalău - 18 puncte, dar cu un meci mai mult jucat de formaţie gălăţeană. În această penultimă etapă s-a înregistrat o mare surpriză, SCMU Craiova a pierdut pe teren propriu, 1-3 cu Unirea Dej, coborând pe locul patru, cu 17 puncte.


Pentru echipa campioană, CSM Arcada Galaţi, meciul din această seară este ultimul din turul Diviziei A1, întrucât cel din 14 decembrie, cu Baia Mare, s-a disputat în devans (3-0, pe 23 noiembrie). Nu este un meci oarecare, ci unul de referință, între două dintre cele mai bune grupări la ora actuală. Este suficient să spunem că cele două combatante sunt Arcada - campioana en-titre și Volei Municipal Zalău, fosta campioană. De altfel, cele două sunt ocupantele primelor locuri ale clasamentului: Galațiul - locul 1, cu 21 de puncte (un meci mai mult disputat), Zalăul - locul 2, cu 18 puncte.

Amândouă vin cu câte o înfrângere în acest sezon, în fața aceluiași adversar - Dinamo București, deținătoarea ”Cupei României”. Cele două grupări prezintă loturi cu jucători valoroși, experimentați, capabili de evoluții dintre cele mai spectaculoase. La oaspeți, de pildă, îi vom vedea la lucru pe cel puțin trei jucători foarte binecunoscuți publicului gălățean - Spînu, Barha și Pașcan - cu toții evoluând în trecutul apropiat şi sub culorile clubului Arcada.

Echipa gălăţeană a pregătit cu cea mai mare atenție acest joc, abordându-l numai cu gândul la victorie. Întregul lot  este valid și pregătit de o evoluție pe măsura așteptărilor numerosului public pe care îl dorește aliat și de această dată.

”Ca de obicei, avem nevoie de sprijinul publicului gălățean, alături de care am câștigat atâtea dispute. În ceea ce îi privește pe jucătorii noștri, cu toții sunt dispuși la efort, conectați la tensiunea jocului, conștienți fiind de faptul că numai astfel ne vom îndeplini obiectivul, acela de a cuceri toate punctele puse în joc. În continuare ne așteaptă jocuri foarte importante, cu grad sporit de dificultate pe care vrem să le încheiem pozitiv. Mă refer la cele două partide din CEV Cup, pe care le vom susține pe 11 decembrie, în deplasare, la campioana Finlandei, și pe 17 decembrie, acasă”, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Întâlnirea de astăzi va începe la ora 17.00, la Sala ”Dunărea”, și va fi condusă de un cuplu de arbitri ploieșteni: Darius Meșca/Marius Ștefurac.

Fetele joacă la Lugoj

Un meci foarte important au de susținut și fetele de la CSU Belor. Acestea vor juca mâine, în deplasare, cu CSM Lugoj, în penultima etapa din campionatul Diviziei A1 (în ultima rundă vor avea liber). Cele două formații sunt vecine de clasament, locurile 5 și 6, astfel că echipa care se va impune duminică va ocupa locul din fața celeilalte, până la primăvară. Partida va începe la ora 18.00, gălățencele deplasându-se cu întregul lot.

Citit 1847 ori Ultima modificare Duminică, 08 Decembrie 2019 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.