VICTORIE importantă în Liga Naţională de BASCHET. CSM Galaţi a răpus prima clasată
Foto: Sonia Baciu

VICTORIE importantă în Liga Naţională de BASCHET. CSM Galaţi a răpus prima clasată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbaliștii de la CSM Galaţi au reușit cea mai importantă victorie din actualul campionat, provocând liderului Grupei B din Liga Naţională, formația CSO Voluntari, prima înfrângere din acest sezon. Partida, disputată marţi seară, la Galaţi, s-a încheiat cu scorul de 83-78 (37-42).

A fost o partidă spectaculoasă, cu numeroase răsturnări de scor, în care s-a văzut ceea ce antrenorul Eugen Ilie cerea echipei sale înainte de joc, ambiţie şi devotament. ”Este o victorie foarte mare pentru noi, de moral. Băieţii s-au bătut extraordinar. Exact despre ce vorbeam la sfârșitul meciului cu Timișoara (n.r. - din ”Cupa României”), că îmi doresc să văd intensitatea din ultimele două sferturi de acolo, când practic am înțeles ce trebuie să facem, şi iată că am văzut-o acum, de la început până la sfârșit”, a declarat tehnicianul echipei gălățene.

Cea mai mare diferență a fost de 12 puncte, în minutul 14 (32-20), ca apoi oaspeții să recupereze și să încheie prima jumătate a meciului în avantaj, scor 37-42. După pauza mare, gălățenii au reușit să facă un sfert spectaculos, pe care l-au câștigat categoric (22-13). Apoi au reapărut ceva emoții pentru public, pe final de meci, când ilfovenii s-au apropiat periculos. În min. 35, la scorul de 70-67, Armstrong - cel mai bun jucător de la CSM Galați în acest meci, cu 22 de puncte - a fost eliminat pentru cinci greșeli personale, iar când mai erau doar 32 de secunde, gălățenii mai aveau în față numai trei puncte.

”Putea să fie orice rezultat şi trebuie să învăţăm şi din această victorie. Aşa puteam să aducem publicul alături de noi, prin puterea de luptă arătată în acest meci. Le mulțumim suporterilor că au fost în număr mult mai mare astăzi, chiar ne-au împins de la spate în ultimele minute. Sper să putem să continuăm cu aceeași intensitate și dorință, ca să putem să ne îndeplini obiectivul, calificarea în play-off”, a mai spus antrenorul Eugen Ilie.

Pe lângă Armstrong, cu cele 22 de puncte, 8 recuperări și două pase decisive, s-a mai remarcat Martin, 8 puncte (două slam-dunkuri spectaculoase) și 5 recuperări. Ceilalți realizatori ai echipei CSM Galați au fost: Porter Bunton 15 puncte, 2 recuperări, 3 ”assists”; Corpodean 11 p, 9 r, 1 a; Negoițescu 11 p, 6 r, 2 a; Krivokapici 10 p, 3 r, 6 a; Bogdanovici 4 p, 5 r, 4 a; Vlad 2 puncte și 2 recuperări.

După această victorie, CSM se menține pe locul al treilea, la egalitate (16 puncte) cu CSM Mediaş (locul 2), şi la un singur punct în urma liderului, CSO Voluntari.

Altfel, la începutul partidei de marți, spectatorii au aruncat pe teren aproximativ 300 de jucări de pluș, care vor ajunge la copii defavorizați.

Sâmbătă seară, de la ora 19.00, CSM Galați va juca împotriva echipei CSM Miercurea Ciuc (locul 7), în ultimul meci pe teren propriu din acest an.

Citit 1687 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2019 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.