David Carteputredă, sferturi la ”Orange Bowl”
Foto: David Carteputredă, alături de cel care l-a învins în sferturile de la Orange Bowl, indianul Dhame

David Carteputredă, sferturi la ”Orange Bowl”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Juniorul gălățean David Carteputredă (12 ani) - unul dintre cei mai promițători jucători de tenis din Galați a încheiat sezonul cu participarea la renumitul turneu ”Junior Orange Bowl” - cel mai important pe plan mondial la aceste categorii de vârstă - cu 384 de sportivi la start, 256 în calificări și 128 pe tabloul principal.

David s-a oprit în sferturile de finală, unde a fost învins de indianul Manas Dhamne - câștigător al turneului ”Eddie Herr 2019” (Under 12) și campionul Asiei la Under 14. Gălățeanul a condus cu un set la zero şi a fost la două game-uri de victorie, dar a fost depăşit în tie-break de mai experimentatul lui adversar: 3-6, 7-5, [10-4] pentru jucătorul din India. 

"A fost un turneu foarte bun pentru David, atât din punct de vedere al rezultatului, cât și cel al experienței personale, în care și-a depășit limitele, jucând cu o răceală foarte puternică", ne-a spus Florin Şipoş, antrenorul sportivului gălăţean, legitimat la Viva Tenis Club.

David Carteputredă are în palmares patru turnee câştigate la simplu în circuitul Tennis Europe și șase la dublu. De asemenea, este campion național și campion al turneului de selecție națională din aprilie.

Acesta a reconfirmat astfel valoarea, după ce la finalul anului trecut a fost dublu campion la ”Naționalele individuale de iarnă”. Atunci, în proba de simplu, David Carteputredă s-a impus, scor 6-1, 6-1, chiar în fața colegului de club de atunci, Gabriel Ghețu (acum legitimat la Dinamo București), iar la dublu cei doi au făcut echipă și au câștigat turneul.

Citit 1165 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2019 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.