Gălăţeanca Patricia Țig, premiată de FR Tenis

Gălăţeanca Patricia Țig, premiată de FR Tenis
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Jucătoarea gălățeană Patricia Țig, locul 114 în ierarhia mondială, a fost recompensată, vineri, de către FR Tenis, cu premiul pentru ”cea mai rapidă ascensiune în clasament WTA”, în cadrul ”Galei Tenisului Românesc”.

La aproape doi ani în care a stat în afara terenului de tenis, perioadă în care a devenit mamă (în noiembrie 2018 a născut-o pe Sofia), gălățeanca, fără clasament, a revenit în această primăvară, cu o serie de turnee ITF în Mexic, ca apoi să atingă un nou vârf și o ascensiune remarcabilă la turneul WTA de la București - unde, venită din calificări, a jucat finala, respectiv, turneul de la Karlsruhe (125.000 de dolari), pe care l-a câștigat.

Jucătoarea română a vorbit pentru site-ul oficial al WTA despre revenirea în tenis, dar și despre relația ei cu Răzvan Sabău, antrenorul său și tatăl Sofiei. ”Viaţa mea de mamă este cea mai bună pe care mi-am dorit-o vreodată. Este ceva de nedescris. Sofia abia a făcut primii paşi şi pot vedea cum zboară timpul, iar asta mă sperie cel mai mult. Este ceva ce mi-am dorit de mult timp şi s-a întâmplat în sfârşit. Viaţa mea cu Sofia şi Răzvan îmi oferă pace şi fericire. Pot să spun că mintea mea, mentalitatea se schimbă. Cum am spus, simt că am crescut mult ca persoană în perioada petrecută în afara terenului şi sunt foarte mândră de asta. Loviturile mi s-au îmbunătăţit datorită minţii. Acum mă simt foarte confortabil jucând pe orice parte, cu dreapta sau cu reverul, dar bineînţeles că mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţesc, ca să devin din ce în ce mai bună. Mă simt mult mai bine pe teren, mă bucur mai mult. Sunt mult mai modestă şi, din nou, sunt foarte mândră de asta. Anul 2019 a fost de departe cel mai bun, în care am învăţat multe. Pot numai să spun că aşteptăm 2020 cu braţele deschise, încercând să facem tot ce e mai bun, mereu", a declarat Patricia Țig.

Pauza din cariera gălățencei a venit pe fondul problemelor de sănătate, accidentarea la spate, care a ținut-o departe de terenul de tenis. ”Încerc să ţin problemele la spate sub control cât pot, dar timpul petrecut în afara terenului a fost ceva de care m-am bucurat foarte mult. Când privesc înapoi, văd că am crescut foarte mult ca persoană şi ca jucătoare. A fost o perioadă specială din viaţa mea atunci, dar din nefericire nu am ştiut cum să o apreciez cu adevărat. Dacă aş fi din nou în aceeaşi poziţie, cu siguranţă aş fi tratat diferit acele situaţii”, a explicat cea mai bine clasată jucătoare gălățeană.

Revenirea în circuit cu turneele din Mexic, în care a avut patru finale și două trofee, a fost o ocazie bună de a-și testa forțele. Fără un scop determinat, Țig a avut succes. ”Nu am avut niciun obiectiv pentru restul anului, după Mexic, doar să mă bucur de ceea ce fac în fiecare zi, dar Răzvan era de altă părere. Întotdeauna mi-a spus că o să revenim în Top 100 până la finalul anului, dar nu l-am crezut. El a fost întotdeauna cel care mi-a fost alături, când lucrurile au mers rău sau când am fost accidentată, şi mereu a crezut în mine - ceea ce este o treabă grea, crede-mă - dar a avut dreptate. Aproape am reuşit să revenim şi suntem mândri. De asemenea, părinţii mei mi-au fost alături. Nu le păsa dacă o să mai joc sau nu, voiau numai să mă vadă fericită”, a afirmat Ţig.

2019 a fost pentru Patricia anul în care a câștigat primul trofeu WTA, cel de la Karlsruhe. ”Karlsruhe are un loc special în inima mea, fiind primul trofeu WTA câştigat. A fost o atmosferă atât de relaxantă, Sofia era cu noi şi am avut o perioadă frumoasă acolo. Sper să revin cândva”, a mai spus Ţig.

Cea mai bună clasare a gălățencei, stabilită la Brașov, a fost locul 83 (în aprilie 2017).

Citit 2240 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2019 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.