Performanțele sportive ale anului, pe echipe și individual

Performanțele sportive ale anului, pe echipe și individual
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Chiar dacă finanțarea pentru sportul gălățean a fost una sub necesar, caz pe care l-am prezentat deja în "Viața liberă", sportivii au reușit să facă performanță, atât în sporturile de echipă, cât și în cele individuale.

Echipa de volei CSM Arcada a cucerit, în premieră, titlul de campioană, după ce la începutul anului s-a făcut o schimbare majoră: venirea antrenorului Sergiu Stancu (campion în sezonul precedent cu formația Tricolorul Ploiești). Pe lângă titlul de campioană, Arcada a cucerit și Supercupa, iar acum, la final de an se află pe prima poziție în clasamentul Diviziei A1, la un punct, respectiv 4 puncte distanță de următoarele două clasate (Dinamo București și VM Zalău). Altfel, în cadrul unei ședinte a Biroului Federal, antrenorul anului a fost desemnat Sergiu Stancu, iar doi jucători din lotul gălățean se află printre primii zece voleibaliști români: Marian Bala și Ciprian Matei.

O evoluție bună au și fetele de la CSU Belor, care sunt pe locul 5 în clasamentul Diviziei A1 de volei. 

United și CSM Galați, vicecampioane

United a fost pentru a treia oară consecutiv vicecampioana Ligii I de futsal, după ce a pierdut dramatic finala cu Imperial Wet Miercurea Ciuc. Conduși cu 2-1 la general, gălățenii antrenați de Florin Ignat au câștigat meciul al treilea, și au trimis finala în ”prelungiri”. Al patrulea joc la finalei s-a încheiat dramatic, cu lovituri de departajare, iar victoria le-a revenit celor de la Miercurea Ciuc. Pentru gălățeni a fost a doua finală din an pierdută, după cea din "Cupa României" (trofeu adjudecat de Dunărea Călărași). În actualul sezon, United se află pe locul secund, la numai două puncte în urma liderului - Imperial Wet.

Finală dramatică a fost și pentru hocheiștii de la CSM ”Dunărea”, care au cedat în fața celor de la Corona Brașov. În acest sezon, gălățenii se află pe locul al doilea în clasament, cu 40 de puncte (15 jocuri). În "Cupa României", CSM Galați a încheiat pe locul 4. 

FC Universitatea, revelația anului

Echipa feminină de fotbal FC Universitatea este revelația acestui an, în ciuda problemelor finaciare cu care se confruntă. Sportivele, aflate la al doilea an de prezență în Liga I, au încheiat turul actualului sezon pe poziția a doua, la cinci puncte în urma liderului - Universitatea Cluj, campioana en-titre. Evoluția este una de senzație pentru fotbalistele antrenate de Alex Caracaș, după ce în primul an de la promovare s-au clasat pe locul 4 și au ajuns în semifinalele Cupei României. 

Fotbalul și baschetul, în grafic

Dacă, anul trecut, SC Oțelul avea ca obiectiv promovarea în eșalonul secund, în acest an și-a schimbat direcția, mergând pe ideea de a crește juniorii Galațiului, iar acest lucru s-a văzut. Cu un lot foarte tânăr, Alexandru Ciobanu a reușit o clasare onorabilă în Liga a III-a (locul 8, cu 23 de puncte), chiar dacă nu au întârziat să apară probleme, fie că vorbim de cele de ordin finaciar (amendă din partea UEFA) sau de punctaj (penalizare cu 4 puncte din partea FRF).

Cealaltă echipă gălățeană angrenată în Liga a III-a, ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, încă încearcă să își găsească ritmul, fiind în anul de debut în această divizie.

La baschet, CSM Galați și-a fixat ca prim obiectiv o clasare în primele patru echipe din Grupa Valorică B, ca apoi, după faza secundă a campionatului Ligii Naționale, să se lupte pentru un loc de play-off. Cu locul secund în grupă, jucătorii antrenați de Eugen Ilie și-au atins prima țintă. 

Titluri europene și mondiale

Anul 2019 a fost unul bun și pentru halterofilii gălățeni de la CS Universitatea (antrenor Costel Dimofte). Astfel, la începutul anului, Elena Andrieș a devenit triplă medaliată cu aur la ”Europenele” pentru seniori de la Batumi (Georgia). Concurând la categoria 49 de kg, Andrieș a obținut aurul cu un total de 190 kg, cu ”smuls” de 87 kg și ”aruncat” de 103 kg.

La ”Europenele” de juniori - Under 15 și Under 17, halterofila Mihaela Ilie a obținut o medalie de argint și două de bronz, aceasta fiind medaliată cu bronz și la ”Mondialele” U17 de la Las Vegas.

La Campionatul European de juniori și tineret (București), Andreea Penciu a luat aur și bronz, în timp ce Mariana Tăbăcaru a câştigat o medalie de bronz.

La capitolul sporturi individuale s-a excelat, ca de obicei, și la karate tradițional, unde lotul național al României, cu sportivi din Galați și Tecuci, a încheiat pe primul loc pe națiuni. La ”Mondialele” fudokan pentru copii, juniori, cadeți, tineret și seniori, cele trei cluburi de specialitate din Galați au obținut 23 de titluri de campioni, precum și 23 de medalii de argint și 18 de bronz. Foarte bine s-au comportat şi karateka tecuceni, cu 12 medalii, dintre care patru de aur.

De la Meikyo au fost zece sportivi, unii chiar și cu două sau trei titluri cucerite: Răzvan Postelnicu (triplu medaliat), Alexandra Tomiță și Ioana Zăvoiu (duble medaliate), David Rusu, Yasmina Zamfir, Andreea Suditu, Teodora Homner, Ioana Zaharia, George Buruiană și Ana Maria Cucu, la diverse categorii și probe.

De la Kodo, trei titluri mondiale a cucerit Bianca Moglan, iar CSM Galați (fostul Karate Club) a adus alte patru medalii de aur, prin Cristina Petcu și Ioana Neagu, fiecare câte două. 

Vicecampioni mondiali la dans sportiv

La dans sportiv, perechea Rareș Vădană și Tea Neculae (CSM Galați) - campionii naționali la juniori II (14-15 ani) de la Brașov, din martie, și-au confirmat valoarea și pe final de an, devenind vicecampioni mondiali, la ”10 Dansuri” și la latino, aceste competiții desfăsurându-se în luna noiembrie, la Sibiu, respectiv, Istanbul.

Citit 2949 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.