Handbal. Test de Liga Naţională pentru CSM Galaţi

Handbal. Test de Liga Naţională pentru CSM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O partidă de mare atracţie este programată în această seară, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, în care handbalistele de la CSM Galaţi vor întâlni formaţia de primă ligă Rapid Bucureşti, în şaisprezecimile Cupei României.

Chiar dacă este vorba despre o confruntare între două grupări din eşaloane diferite, este foarte posibil să asistăm la o partidă echilibrată, CSM Galaţi având un nucleu de jucătoare cu experienţa primei ligi, iar cu avantajul terenului propriu, implicit şi aportul publicului, poate obţine calificarea în faza următoare.

De altfel, se conturează şi o atmosferă de mare meci în tribune, cu suporterii gălăţeni pe de  o parte, iar de cealaltă inimoasa galerie rapidistă care îşi însoţeşte echipa peste tot.

Totodată, va fi şi un test foarte edificator al potenţialului echipei gălăţene, care este una dintre cele mai valoroase din eşalonul secund şi are ca obiectiv obţinerea revenii în Liga Naţională. CSM Galaţi este pe primul loc la jumătatea campionatului, cu victorii pe linie după un tur şi un retur, iar lipsa unor adversare puternice în campionat s-a încercat să fie compensată în pregătirea partidei de astăzi cu meciuri amicale ce s-au disputat în compania unor formaţii de prima ligă.

Antrenoarea echipei gălăţene, Alexandrina Soare, crede că jucătoarele sale sunt capabile să câştige în faţa celor de la Rapid. „Avem de jucat o partidă, prima oficială din acest an, cu o importanţă deosebită, fiind vorba despre Cupa României, căreia îi asigurăm întreaga atenţie. Întâlnim o echipă din eşalonul întâi, dar acest lucru ne ambiţionează să prestăm un joc de calitate şi să ne calificăm în optimile Cupei. Avem şi noi un lot de care trebuie să se ţină seama, cu jucătoare experimentate, dar şi fete tinere, talentate şi ambiţioase să facă performanţă”, a declarat Alexandrina Soare. Aceasta are la dispoziţie următorul lot de jucătoare: Emilia Anghel, Roxana Caragea, Ana Maria Micu - Daciana Balaban, Abigail Vălean, Cristina Gheorghe, Cătălina Cioaric, Alla Şeiko, Cristina Marcu, Tamara Bokarici, Lăcrămioara Cîlici, Cristina Clisu, Adelina Ţuluca, Cristina Andriţa, Raluca Tănasă, Alexia Trofin, Cosmina Ţăgâra şi Aida Duda.

De partea cealaltă, Rapid Bucureşti este la primul sezon în Liga Naţională după promovare, iar rezultatele din tur nu au fost deloc satisfăcătoare: o singură victorie şi ultimul loc în clasament. Însă, între timp Rapid şi-a întărit puternic lotul, fiind în ultima lună cea mai activă echipă din primul eşalon pe piaţa transferurilor, cu achiziţii de marcă: Laura Popa, revenită din campionatul maghiar, Daniela Băbeanu-Todor (Gloria Bistrița), ambele cu potenţial chiar de a prinde echipa naţională, Diana Diaconu (Dacia Mioveni) şi pivotul Florentina Craiu (de la SCM Rm. Vâlcea), care are în palmares medalia de bronz la Mondialul de tineret din 2016. De asemenea, din lotul giuleştean fac parte şi două jucătoare foarete cunoscute publicului gălăţean, celebrul portar Paula Ungureanu şi Elena Livrinikj, care a jucat la echipa gălăţeană două sezoane, până în vara trecută.

Întâlnirea va fi condusă de cuplul de arbitri M. Pârvu (Bucureşti) - M. Potârniche (Buzău), iar observator federal este I. Enache (Braşov).

Citit 2145 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.