Fotbal. Trei victorii din trei
Foto: ascotelul.ro

Fotbal. Trei victorii din trei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Toate cele trei echipe gălățene angrenate în campionatul Ligii a III-a au câștigat ”amicalele” programate în acest weekend.

SC Oțelul Galați a câștigat, scor 7-0 (2-0), prima partidă de pregătire din acest an, susținută pe terenul formației de Liga a IV-a Agrostar Tulucești. Jocul s-a disputat pe durata a două reprize de câte 50 de minute, iar golurile oțelarilor au fost marcate de Marius Matei (min. 6, 41), Andrei Munteanu (52, 73, 80) și George Cîrjan (76, 86). Antrenorul Alexandru Ciobanu a utilizat în prima repriză următoarea formulă: Ursu - Pop, Puțanu, Ghiocel (căpitan), Manău - Alecu, Bordieanu, Crihană - Țicămucă, Matei, Grădinaru (Dima). În repriza secundă au evoluat: Dinu - Stoian, David, Crihană (Bucevschi), Sevastian - Cireș, Drăgan - Farcaș, Munteanu, Dima - Cîrjan (căpitan).
Pentru ”oțelari” urmează cantonamentul din Spania, ce va avea loc în perioada 7-21 februarie, în care se vor disputa și patru meciuri amicale, cu formații din diviziile inferioare iberice, iar la revenire vor juca împotriva formației Metalul Buzău.
Și celelalte două divizionare și-au verificat potențialul, ambele în jocuri pe teren propriu. ”Studenții” de la ”Dunărea de Jos” au întâlnit FC Cahul 2005, formaţie din eșalonul al doilea al Republicii Moldova. A fost primul ”amical” pentru echipa pregătită de fostul ”oțelar” Eugen Baștină, încheiat cu succesul la limită, 1-0, al gălățenilor. În prima repriză s-a văzut mai mult echipa gazdă, dar moldovenii au irosit un penalti, iar în cea secundă jocul s-a echilibrat. În minutul 76, a venit golul victoriei, după o fază dimanică, finalizată de Izvoranu, cu un șut de la 20 de metri, la viclu. Gazdele au trimis în teren câte o echipă pe repriză. Echipa I: Olaru - Ivașcu, Iacob, Manea, Bădilaș - Mohorâță, Chiriac, Ignat, Blănaru - Perju, M. Ion. Echipa a II-a: Enache - Ivașcu, Morogan, Moise, Hilohi - Izvoranu, Lovin, Palade, Popa - Vartolomei, Mohorâță. Din lot mai fac parte cinci jucători, deocamdată indisponibili, din motive medicale. În weekendul viitor, ”universitarii” își vor măsura forțele cu Sportul Chiscani.
Sporting Liești a întâlnit o echipă valoroasă și ambițioasă - FC Vaslui (care a luat palmaresul formației lui Porumboiu și care are toate șansele să promoveze în Liga a III-a). A fost un joc interesant, încheiat cu succesul lieștenilor, la scorul de 2-1. Ambele goluri au fost înscrise de Dragoș Voicu - primul din penalti.
Antrenorul Ionuț Niculcea a folosit următorii jucători: Vădeanu - Hodorogea, Gâță, Dragoș Voicu, T. Năstase - Iancu, Ionuț Constantinescu, Lupu, Stan - Mihu, Grigoraș. Au mai intrat: Vicol, Dima, R. Năstase, Nica, Zărnescu, Dănăilă și Panaite.
Sâmbătă, 8 februarie, cele două echipe se vor întâlni, din nou, de data aceasta la Stadionul ”Siderurgistul”, de la ora 12.00.
În prima etapă a returului, programată pentru 7 martie, Sporting Liești va juca, pe teren propriu, cu Foresta Suceava, SC Oțelul cu CSM Pașcani, iar ACSU, în deplasare, la KSE Tg. Secuiesc.

Citit 2341 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2020 16:57

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.