FUTSAL | România, locul al treilea la turneul pentru Campionatul Mondial. Calificare pierdută dintr-un singur meci

FUTSAL | România, locul al treilea la turneul pentru Campionatul Mondial. Calificare pierdută dintr-un singur meci

Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Echipa naţională de futsal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2020, după ce a remizat cu Slovenia, scor 4-4, iar Kazahstanul a învins Cehia cu scorul de 5-2, miercuri seara, la Brno, în ultimul meci din în Grupa D a turului de elită al preliminariilor europene.

Două partide cu evoluţii foarte bune dintre cele trei ale turneului Elite Round - ultima fază a calificărilor - nu le-au fost de ajuns „tricolorilor” să ajungă în premieră la un turneu final de Campionat Mondial, aceştia plătind scump înfrângerea în faţa Cehiei.

În ultima etapă a turneului, echipa României depindea şi de rezultatul din celălalat meci, Kazahstan - Cehia, având şi dezavantajul de a juca înaintea acestuia. În cazul unei victorii româneşti în faţa Sloveniei, Cehia ar fi avut şi varianta unei înfrângeri la o diferenţă de cel mult şase goluri, iar la egalitate în partida României, cehii deveneau mai motivaţi, având nevoie să nu piardă pentru a termina pe primul loc, de calificare directă. La victorie a „tricolorilor”, era foarte probabil să se ajungă ca golaverajul să fie criteriu de departajare, capitolul unde ai noştri stăteau cel mai rău.

În aceste date ale ecuaţiei, echipa României avea nevoie în primul rând să nu piardă, aspect pe care şi l-a asigurat. Printr-un hattrick al lui Cristian Matei şi un gol al portarului Toniţă, România conducea cu 4-1 când mai erau 2 minute şi 46 de secunde. La acest scor, şansele de calificare erau aproape nule, ar fi trebuit ca Cehia să piardă la minim şapte goluri. În consecinţă, s-a ales strategia cu şanse mai mari, lăsându-i pe sloveni să egaleze, cu două goluri în ultima jumătate de minut.

Însă, n-a fost de ajuns, pentru că Cehia nu a putut să evite înfrângerea, iar Kazahstanul, echipă învinsă de România cu 3-1, s-a clasat pe primul loc (6 puncte) şi merge la Mondiale, urmată de Cehia (6 puncte), care va juca un baraj cu echipa Croaţiei. România, cu 4 puncte, a terminat pe locul al treilea.

Din lotul României au făcut parte şi trei jucători de la United Galaţi, căpitanul Mimi Stoica, Adrian Crăciun şi Andrian Grigoraş.

Citit 686 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.