UPDATE | Patricia Ţig s-a oprit în semifinale

UPDATE | Patricia Ţig s-a oprit în semifinale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE | Gălăţeanca Patricia Ţig a fost învinsă, sâmbătă, 15 februarie 2020, de poloneza Magda Linette, cu 7-5, 6-4, în semifinalele turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda), dotat cu premii totale de 275.000 de dolari.

Ţig (25 ani, 105 WTA) s-a înclinat după o oră şi 35 de minute, în faţa favoritei numărul 5, Linette (28 ani, 42 WTA). Gălăţeanca a fost condusă cu 3-1 în primul set, dar a urmat o perioadă cu cel mai bun joc al ei din acest turneu. Ofensivă, cu foarte puţine erori neforţate, Ţig a câştigat patru ghemuri la rând, ajungând la 5-3 în favoarea sa. Românca a servit pentru set la 5-4, a avut 30-0 şi, la cum decurgea jocul, totul ducea spre set câştigat de Patricia. Însă, Linette a început brusc să prindă tuşele, a avut câteva lovituri câştigătoare incredibile şi a întors scorul, câştigând cu 7-5. Frustrant, la cum se jucase, iar asta s-a văzut din plin în ce a urmat. Deşi scorul era echilibrat în setul doi, 3-2 pentru Linette, iar Patricia urma să servească, gălăţeanca nu şi-a putut controla nervii, iar pe acest fond s-a ajuns la 5-2. A mai fost o zvâcnire a Patriciei, cu break la zero, pentru a ajunge la 5-4 şi apoi să servească, însă poloneza a rezistat şi a închis meciul.

Pentru parcursul bun din acest turneu, Patricia Ţig a primit un cec de 11.600 de dolari şi un plus de 110 puncte în ierarhia WTA, care îi aduce un salt important, de la poziţia 105 oficial (real 101), până la locul 84, foarte aproape de cea mai bună clasare din carieră, poziţia 83, în aprilie 2017.

Pentru gălăţeancă va urma turneul de categorie Premier de la Doha (23-29 februarie, premii totale de 3 milioane dolari), unde va juca în calificări, spre finalul acestei săptămâni.

(Marian Căpăţînă)


UPDATE. Patricia Țig, victorie superbă în Thailanda | Gălățeanca Patricia Țig (locul 105 WTA) se prezintă într-o formă foarte bună la turneul de la Hua Hin (de categorie International), unde s-a calificat entuziasmant în semifinale, după ce a trecut de chinezoaica Saisai Zheng, scor 6-4, 6-2. Țig a fost condusă în primul set cu 4-2 și a reușit o serie de patru gameuri consecutive, cât să o demoralizeze pe sportiva aflată pe locul 36 WTA. În al doilea set, Țig a fost condusă cu 2-0, dar a revenit, a câștigat din nou 4 game-uri la rând și s-a calificat în semifinale, după ce a eliminat numai jucătoare din China până acum. În semifinale, Țig o va întâlni pe Magda Linette (Polonia, locul 42 WTA), care a trecut de Xiy Wang (China).

Cele două jucătoare, Țig și Linette, s-au mai confruntat o singură dată, în 2012, la turneul ITF de la Dobrici, când s-a impus poloneza, cu scorul de 6-4, 6-4.

Acest rezultat o va urca pe Țig până pe locul 84 în clasamentul live. Victoria în fața lui Zheng este una dintre cele mai bune în confruntările cu jucătoare de top, unde cea mai importantă performanță a româncei a fost în meciul cu Anastasja Sevastova (locul 11 WTA la acel moment), la BRD Bucharest Open, în 2019.


Patricia Țig, tot mai aproape de vârful carierei. Calificare în sferturile de finală, la Openul Thailandei | Patricia Maria Țig (locul 105 WTA) s-a calificat, joi, 13 februarie 2020 în sferturile de finală ale turneului WTA de la Hua Hin (categorie International, premii totale de 250.000 de dolari), după ce a trecut de chinezoaica Xiaodi You (210 WTA), scor 6-1, 6-3, în numai 75 de minute de joc.

Primul set a fost unul fără istoric. Patricia s-a distanțat până la 5-0, a cedat până la urmă un game, dar s-a impus fără bătăi de cap, cu 6-1. Setul secund a început puțin diferit, asiatica a avut un start bun, cu servicii precise, reușind să facă și primul break (pentru 2-0). Au urmat patru game-uri consecutive câștigate de jucătoarea din România, iar balanța setului deja se înclinase în favoarea Patriciei Țig.

You a simțit presiunea, a căzut din punct de vedere mental, iar jucătoarea noastră s-a distanțat până la 5-2. A ratat șansa de a închide meciul pe propriul serviciu, dar diferența de valoare și-a spus cuvântul, Țig reușind să obțină victoria câteva puncte mai târziu, de la retur.

În urma acestui succes, Țig a urcat în clasamentul live WTA până pe locul 90, cu 709 puncte, detronând-o de pe această poziție pe Ana Bogdan.

Pentru un loc în semifinale, Țig se va duela, în premieră, cu Saisai Zheng (36 WTA, cap de serie numărul 4). Meciul va avea loc vineri dimineață, de la ora 9.00. 

Calificarea în "sferturi" îi aduce Patriciei un cec în valoare de 6.275 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Cea mai bună clasare a Patriciei Țig a fost locul 83 WTA, în aprilie 2017. Gălățeanca a revenit în circuit anul trecut, în luna aprilie, când a jucat în turnee ITF, o perioadă fiind fără clasament.

Turneul de la Hua Hin face parte din categoria International, iar principala favorită a competiției este ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA). La ediția de anul trecut, trofeul a fost câștigat de Dayana Yastremska.

Altfel, cea de-a doua gălățeancă din circuitul profesionist, Gabriela Talabă (locul 247 WTA), s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Kentucky Open (Nicholasville), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Intrată pe tabloul principal din postura de ”lucky looser”, Talabă a învins-o în turul al doilea pe americanca Robin Anderson, scor 6-7 (6), 6-4, 6-2. În ”sferturi”, Talabă va întâlni o altă americancă, Claire Liu (wild card). 

Citit 2350 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2020 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.