VOLEI | Un nou cuplaj pentru publicul gălățean

VOLEI | Un nou cuplaj pentru publicul gălățean

Astăzi, la Sala ”Dunărea” Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cele două echipe gălățene participante în Divizia A1 a Campionatului Național  de volei vor juca din nou în fața propriilor spectatori, astăzi, de la ora 17.00. Conform calendarului competițional, băieții de la CSM Arcada vor întâlni Unirea Dej, în timp ce echipa feminină a CSU Belor va avea ca adversară formația băcăuană Știința.

Echipa campioană vrea să treacă peste amărăciunea de miercuri, când a fost foarte aproape de o calificare istorică, în CEV Cup, tentativă ratată. După declarațiile antrenorului Sergiu Stancu, echipa se va concentra în continuare spre câștigarea campionatului și a Cupei. În această seară jucătorii gălățeni vor să își adauge alte trei puncte la zestrea de 41, cât au în prezent. Parteneră de joc le va fi echipa Unirea Dej (locul 5, cu 27 puncte), o grupare ambițioasă, capabilă să țină piept multor adversare. ”Va trebui să ținem cont de echipa din Dej. În tur am câștigat cu 3-1, dar nu fără eforturi. Vreau să cred că astăzi ne vom concentra la joc, iar rezultatul eforturilor noastre să se materializeze în trei puncte. Sunt absolut necesare aceste puncte, mai cu seamă că în următoarele două meciuri vom evolua în deplasare, la Volei Municipal Zalău și Știința Explorări Baia Mare”, ne-a declarat tehnicianul gălățean.

Cu aceste două jocuri se va încheia sezonul regulat, după care urmează ultimele două turnee: 1-6 pentru titlul de campioană și celelalte clasări pentru cupele continentale, respectiv, turneul 7-10.

Fetele de la CSU Belor au de trecut un examen greu în meciul de astăzi. Elevele antrenorului Bogdan Paul întâlnesc Știința Bacău - echipă de pe locul al patrulea. ”Avem, într-adevăr, un meci dificil, cu o echipă de mare tradiție în voleiul feminin, fostă campioană și participantă în cupele europene. Este un meci pe care va trebui să-l onorăm cum se cuvine. Nici următorul nu va fi prea ușor - cu CSM Târgoviște, după care va veni partida decisivă pentru locul al cincilea, cu Lugojul. De modul cum vom ieși din aceste două confruntări, vom putea afla unde ne poziționăm înaintea examenului decisiv, ce va avea loc la Galați, pe 26 februarie. Până atunci, însă, avem partida de astăzi, pe care o vom trata cu toată concentrarea”, a ținut să precizeze antrenorul ”studentelor”.

Cuplajul de astăzi de la Sala Sporturilor ”Dunărea” se va bucura de prestația a doi arbitri binecunoscuți - Alexandru Prodana (București) și Tudorel Arbunea (Brăila). Va fi și un observator de calibru - Gheorghe Vișan, președintele Federației Române de Volei.

 
Citit 1195 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2020 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.