Grupă complicată în Liga Naţiunilor

Grupă complicată în Liga Naţiunilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa naţională a României a fost repartizată în Grupa 1 din Liga B (a doua divizie valorică), în cadrul Ligii Naţiunilor. Adversarele tricolorilor sunt Irlanda de Nord, Norvegia şi Austria. Primul meci va fi, pe teren propriu, contra Irlandei de Nord, în 4 septembrie.

Programul celorlalte meciuri ale României în Liga Naţiunilor este: luni, 7 septembrie, Austria - România; joi, 8 octombrie, Norvegia - România (ora 21.45); duminică, 11 octombrie, România - Austria; sâmbătă, 14 noiembrie, România - Norvegia; marţi, 17 noiembrie, Irlanda de Nord - România (ora 21.45).

În cazul în care îşi va câştiga grupa, România va promova în divizia superioară. Dacă va încheia pe ultimul loc, tricolorii vor retrograda în divizia inferioară. Clasarea din Liga Naţiunilor va influenţa şi preliminariile Cupei Mondiale 2022. La Mondialul 2022, care va avea loc în Qatar, Europa va avea 13 reprezentante, față de 24 câte vor fi la Euro 2020. Astfel, ponderea calificării la Mondial prin Liga Națiunilor e drastic redusă, depinzând în măsură covârșitoare de preliminariile clasice. Primele două cel mai bine clasate în Liga Naţiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecţionatelor de pe locul doi în grupele clasice ale prelimariilor într-un baraj de stabilire a ultimelor trei locuri la Campionatul Mondial. Meciurile de play-off, pentru calificarea la Mondialul 2022, se vor disputa în perioada 24-25 martie 2022 (semifinalele) și 28-29 martie 2022 (finalele). Dintre adversarele din Liga Naţionilor, cel mai bine clasată reprezentativă în ierarhia FIFA este Austria, locul 26. Naţionala României ar putea juca cu Austria şi la EURO 2020 - în cazul în care tricolorii vor trece de cele două meciuri de baraj. În preliminariile pentru EURO 2020, austriecii antrenaţi de Franco Foda au fost devansaţi doar de Polonia, după 0-0 în deplasare şi înfrângere pe teren propriu, 0-1. Norvegia este o cunoştinţă recentă a naţionalei României - a fost adversara noastră în preliminariile EURO 2020, iar cele două întâlniri s-au încheiat nedecis, 2-2 la Oslo şi 1-1 la Bucureşti. Pe Irlanda de Nord, tricolorii au întâlnit-o în preliminariile pentru EURO 2016. A fost 2-0 la Bucureşti şi 0-0 în deplasare.

N-ar fi vrut Austria

Selecţionerul Mirel Rădoi, prezent la Amsterdam, acolo unde a avut loc ceremonia tragerii la sorţi, a spus că Austria este reprezentativa pe care nu și-o dorea deloc. "N-aș fi vrut Austria! Cu celelalte echipe din prima urnă valorică (Rusia, Ţara Galilor şi Ceahia) n-aș fi avut vreo reţinere. Mi se pare că Austria e o națională în formă. În rest, este o grupa echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri. Va trebui să încercăm să ne facem jocul, indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut și la tineret. În jocurile cu echipele nordice, trebuie să evităm să ne măsurăm forțele cu ei", a spus Rădoi. În urma modificărilor operate de UEFA, naționala noastră a făcut parte din Liga B, a patra urnă valorică, grație locului 2 în grupele fostei Ligi C.

Îngrijorat de terenul din Islanda

Până la jocurile din Liga Naţiunilor, echipa României are de jucat în această lună importantul baraj pentru calificarea la EURO 2020, urmând să întâlnească Islanda, în deplasare, pe 26 martie. În cazul în care tricolorii se vor impune, atunci vor întâlni învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria. Finala va avea loc pe 31 martie, iar meciul se va juca în deplasare. Selecţionerul Mirel Rădoi s-a arătat îngrijorat de starea terenului pe care se va juca meciul din Islanda. ”Am primit poze din Islanda, zăpada a intrat sub prelata care acoperă iarba, iar deasupra acesteia sunt 40 de centrimetri de zăpadă. Starea gazonului nu e foarte bună, dar cei de la UEFA ne-au asigurat că terenul se va prezenta în condiții bune. La nivel de determinare, putem fi la egalitate cu islandezii. Nu sunt fericit că jucătorii noștri nu sunt folosiți la echipele de club. Sper ca toți cei care vor fi convocați să aibă minimum 180 de minute jucate în ultima lună. Am creionat un lot de 35 și vom rămâne la 23″, a precizat Rădoi.

Citit 1315 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.