Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

În zilele noastre, cu atât mai mult în această perioadă de izolare socială, cea mai întâlnită „activitate” a corpului uman va fi statul. În general, când suntem la serviciu sau acasă, stăm la masă, stăm în fața televizorului, stăm pe scaun, stăm pe canapea și verificăm rețelele sociale, stăm la birou...

Practic, în medie, un om petrece aproximativ 12 ore pe zi stând. Dar ce se întâmplă în corpul nostru atunci când stăm? Sunt mai multe efecte neplăcute: apar durerile de genunchi, de coloană lombară sau de gât; scade mobilitatea gleznelor, a șoldurilor, a coloanei toracale și a umerilor; crește riscul apariției problemelor de inimă, a diabetului; apar durerile de cap. Cu alte cuvinte, putem spune fără teama de a greși că ”statul” ne afectează calitatea vieții. Omul a fost ”proiectat” pentru a face mișcare: pentru a alerga, a sări, a trage lucruri, a împinge etc.

Kinetoterapeutul Vlad Mihăilă ne propune astăzi un exercițiu de mobilitate pentru gât, cât se poate de simplu și care poate fi făcut oriunde. ”Începem cu gâtul, pentru că este una dintre primele zone ale corpului unde apar dureri din cauza statului jos. Pentru a preveni durerile, pur și simplu trebuie să îți miști capul în toate direcțiile: 15 mișcări stânga, apoi la dreapta, sus-jos, urmate de rotații în sensul acelor de ceasornic și în sens opus. Include acest exercițiu simplu în rutina ta zilnică, vei avea multe beneficii!”.

Vlad Mihăilă s-a născut în Galați, a practicat timp de 12 ani baschetul la clubul Phoenix, însă o accidentare i-a pus punct carierei sportive în 2015, când a jucat doar în turul sezonului în care Phoenix a promovat în prima ligă. În toamna acelui an, Vlad a început cursurile de kinetoterapie la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca. După cei trei ani de facultate, a urmat o serie de cursuri de specializare în diverse tehnici de antrenament sau recuperare după accidentări. Vlad a fost, timp de trei ani, kinetoterapeutul echipei de baschet ”U” Cluj, iar acum este colaborator la un club clujean de fitness și spa.

Citit 1046 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 10:00

2 comentarii

 • postat de Foca Marți, 31 Martie 2020 10:05 188.26.67.*** Link la comentariu
  1
  7

  Felicitări pentru inițiativă! Mișcarea e necesară zilnic, dar în această perioadă ne limităm la pereții casei. Așteptăm un program de mișcare zilnic.

  Raportează
 • postat de MIHAIL Marți, 31 Martie 2020 09:09 5.13.213.*** Link la comentariu
  0
  8

  Foarte bine gandita aceasta initiativa ,de a-i indruma pe cititori cum sa faca miscare acasa,in conditiile prezente!Asteptam IN CONTINUARE PREZENTAREA UNOR EXERCITII ,SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.