”Sport acasă”, cu Vlad | ”Întoarcerea” pe dos (VIDEO)

”Sport acasă”, cu Vlad | ”Întoarcerea” pe dos (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poate ați observat că insistăm ori de câte ori avem ocazia asupra efectelor nefaste pe care stilul de viață sedentar, în special  lucrul de la birou multe ore pe zi, le provoacă organismului nostru. O vom face în continuare, pentru că exercițiile pe care vi le propune kinetoterapetul Vlad Mihăilă vin să combată exact aceste efecte! Începând de astăzi vom avea exerciții ceva mai complexe, combinații între cele pe care le-am prezentat zilele trecute.

Statul mult timp în pat, mai ales acum, în perioada pandemiei, sau pe scaun, la birou, afectează direct fesierii. Inactivitatea acestor mușchi poate duce la dureri de spate, de șolduri, de genunchi, poate genera disfuncții ale biomecanicii, pot apărea o sumedenie de probleme.

Activarea fesierilor trebuie făcută nu doar prin izolarea lor (folosind diferite aparate, de pildă), ei trebuie puși la treabă în mișcări ale corpului, pe care le efectuăm în viața de zi cu zi. Nu este suficient să lucrăm un singur mușchi, fără a activa încheieturile învecinate, grupele musculare cu care este în legătură.

Pentru a pune la treabă fesierii, am ales trei exerciții simple:

* Ridicări de bazin: din poziție întins pe podea, cu genunchii îndoiti (vezi foto 1), strângem abdomenul și fesierii și împingem bazinul spre tavan. Facem 3-4 seturi x 20-25 repetări;

* Ridicări de bazin cu un picior întins: este ca la precedentul exercițiu, însă unul dintre picioare îl ținem întins (vezi imaginea 2);

* Ridicări de bazin la marginea patului: ne așezăm cu spatele pe marginea patului, având genunchii îndoiți, strângem abdomenul și fesierii și împingem bazinul spre tavan, revenind cu abdomenul strâns în permanență. Facem 3-4 seturi x 20-25 repetări. Ca o progresie, dacă vrem să fie mai greu, putem folosi o geantă cu greutăți în ea sau un bidon de 5l cu apă.

”Nu uitați de sloganul meu: Nu stăm acasă, suntem activi acasă!”, ne transmite Vlad Mihăilă.

VEZI filmări cu exercițiile propuse de Vlad [link]

Citit 2088 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.