Arafat reduce optimismul cluburilor din Liga 1

Arafat reduce optimismul cluburilor din Liga 1
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Raed Arafat, secretar de stat în MAI (Ministerul Afacerilor Interne) a vorbit despre situația sportului în România în plină criză de coronavirus, iar acesta nu este foarte încrezător că Liga 1 se va relua în luna iunie.

LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) şi-a planificat, dacă situaţia epidemiologică va permite, ca echipele din prima ligă să-şi reia antrenamentele din 15 mai, iar meciurile campionatului în jurul datei de 5 iunie, dar Raed Arafat a precizat că măsurile gândite de cluburi, bazate pe testarea pentru coronavirus a fotbaliştilor şi staff-ului, nu sunt edificatoare pentru stabilirea stării de sănătate a acestora. Arafat susţine că testele la care vor fi supuşi fotbaliștii pot ieși negative, dar că a doua zi pot fi pozitive pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație.

„La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: «Noi facem acum cantonament, competiție și îi testăm pe toți!». OK, îi testează astăzi. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine! Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămână, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum. Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști!”, a declarat Raed Arafat pentru Fanatik. 

Acesta a precizat că în acest moment nu poate fi făcută nici o previziune dacă se vor putea sau nu relua antrenamentele în 15 mai. „Foarte devreme de spus, la acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai! Foarte devreme! Nu putem estima acest lucru! Nu putem să ne pronunțăm. În orice caz, e foarte devreme. Rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze, pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a mai spus Raed Arafat.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a făcut ieri o declaraţie care lasă să se înţeleagă că totuşi este posibil ca după 15 mai să se intre într-o fază de relaxare a măsurilor autorităţlor, “După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese (...) scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu membri ai Guvernului.

Din Liga 1 au mai rămas de disputat opt etape de play-off și 12 etape de play-out, iar LPF a anunţat săptămâna trecută că şi-a făcut un plan conform căruia Liga 1 ar trebui să se reia pe 6 iunie și să se încheie pe 26 iulie.

Citit 1590 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2020 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.