Guvernul face planuri pentru reluarea competiţiilor. CONDIȚII

Guvernul face planuri pentru reluarea competiţiilor. CONDIȚII
Testarea sportivilor, obligatorie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, într-o videoconferinţă de presă, că toţi sportivii vor fi testaţi de coronavirus înainte de a reveni la antrenamente sau competiţii, el precizând că aceasta este o condiţie a reluării activităţii sportive pe care a discutat-o deja cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

El a subliniat că organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resurse financiare pentru a susţine testarea sportivilor.

"Dorim testarea sportivilor la momentul intrării în aceste baze sportive. Deci orice fel de pregătire sau competiţie nu va demara fără o testare, o testare care se va repeta. Aşadar toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de coronavirus, iar ea va fi reluată periodic. Va fi o condiţie, aşa cum am discutat cu Ministerul Sănătăţii, iar asta se întâmplă oriunde în lume. Dar, subliniez, va trebui să găsim resursele financiare, iar organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru a susţine aceste testări. Pentru că în momentul acesta capacitatea noastră de testare e una limitată, vedem că sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii din spitale care luptă cu acest virus. Deci e o chestiune pe care trebuie să o avem în vedere", a spus Stroe.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a mai spus că reluarea competiţiilor sportive pe teritoriul României s-ar putea realiza în luna iunie din punctul său de vedere, însă a precizat că este prematur de stabilit o dată deoarece nu se cunoaşte evoluţia pandemiei.

 

Citit 1612 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 03:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.