Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În baza propunerii primite din partea FIFA, cu scopul de a proteja fotbaliștii în urma întreruperii competițiilor cauzată de pandemia COVID-19, IFAB a acceptat o modificare în Legile Jocului. Prin urmare, unei echipe îi vor fi permise câte cinci înlocuiri pe meci, însă, pentru a nu afecta cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Această regulă va putea fi aplicată în competițiile aflate în desfășurare sau care urmează să debuteze și să se finalizeze până la 31 decembrie 2020, chiar dacă inițial era vorba doar pentru meciurile rămase din acest sezon. Acest amendament temporar intră în vigoare imediat. Acesta a fost conceput ținând cont de impactul pe care îl pot avea asupra jucătorilor comprimarea calendarului competițional și posibilitatea disputării jocurilor, până la finalul anului, în cele mai diverse condiții meteo.

Decizia implementării acestei modificări de regulament va aparține fiecărui organizator de competiție în parte. IFAB și FIFA vor analiza ulterior posibilitatea extinderii perioadei în care amendamentul se află în vigoare.

Regula celor cinci schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

Campionatul în România s-ar putea relua, cel târziu, pe 13-14 iunie. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, susține că s-a ajuns la această dată pentru a permite cluburilor să se pregătească aproximativ patru săptămâni. Antrenamentele ar urma să înceapă după ce va expira starea de urgență, în condiții de cantonament centralizat.

Citit 561 ori Ultima modificare Duminică, 10 Mai 2020 22:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro