Baraj la futsal, pentru Liga Campionilor

Baraj la futsal, pentru Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campionatele de futsal ale României nu vor fi reluate pentru disputarea tuturor partidelor rămase din sezonul 2019-2020, a decis, luni, Comitetul de Urgență al FRF, echipa care va merge în Liga Campionilor urmând să fie desemnată după un baraj între primele două echipe din clasamentul actual, United Galaţi şi Imperial Wet Miercurea Ciuc. Acest baraj va fi doar o dublă manşă, câte un meci pe terenul fiecărei echipe, nu în sistemul obişnuit, care ar fi fost finală decisă la "trei victorii din maximum cinci partide".

Această decizie s-a luat ca urmare a condiţiilor impuse de autorităţile guvernamentale în vederea reluării antrenamentelor, după ieșirea din starea de urgență, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resurse materiale pentru a îndeplini toate cerinţele menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, factorul sportiv fiind cel care trebuie să primeze, informează frf.ro.

Astfel, campionatul Ligii I este îngheţat, urmând să se mai joace doar barajul menţionat. La fel este şi la liga secundă, ocupantele primelor două locuri având dreptul de promovare în prima ligă, urmând să se alăture celor şapte echipe ce au fost în sezonul actual în eşalonul de elită şi dintre care nu va retrograda nimeni.

Echipa gălățeană are în componența lotului și jucători din Republica Moldova, ce urmează să revină în grup în aceste zile. Teoretic, aceștia ar urma să intre direct în izolare totală pentru două săptămâni, la fel ca toţi jucătorii din lot, fără antrenamente în această perioadă. Totuşi, dinspre FRF avem informaţii că există promisiuni ferme dinspre guvernanţi că regulile deja anunţate vor fi "îmblânzite" şi vor deveni ceva mai permisive. Este de aşteptat să se poată trece imediat la antrenamente în grupuri de cel mult patru sportivi, dar chiar şi aşa echipele vor trebui să stea în izolare, într-un cantonament.

Președintele echipei gălățene, Cristi Ștefu, consideră că pentru a putea termina campionatul în condițiile cerute are nevoie de 20.000 de euro, dar că vor face totul posibil pentru a încheia campionatul pe teren. "Nu se justifică cheltuiala pentru doar două meciuri pentru încheierea campionatului, dar, dacă asta s-a decis, nu avem ce face. Și noi, ca întreaga societate am fost afectați de pandemie, din punct de vedere financiar", a spus Ștefu.

Datele privind desfăşurarea jocurilor de baraj şi tragerea la sorţi pentru stabilirea echipei gazdă a primului joc urmează a fi stabilite ulterior, avându-se în vedere corelarea acestora cu calendarul competiţional internaţional şi calendarul competiţional intern pentru sezonul 2020-2021.

Reamintim că, la intrarea în play-off-ul Ligii I, United se afla pe locul secund, la două puncte de Imperial Wet, iar după meciurile din partea secundă a competiției United a făcut rocada, în urma victoriei în fața ciucanilor, cu scorul 2-1, de pe teren propriu, în ultimul meci disputat înaintea suspendării campionatului, şi ar fi urmat ca meciul decisiv înainte de finală să se joace la Miercurea Ciuc.

Îngheţări la feminin şi Liga a III-a

În ceea ce priveşte campionatele de fotbal, Comitetul de Urgenţă a mai decis oficializarea îngheţării Ligii a III-a, fără retrogradate, iar primele clasate din acest moment să promoveze în eşalonul secund, cu excepţia celor trei serii în care diferenţa dintre primele două clasate este de cel mult trei puncte, caz în care va fi un baraj în dublă manşă. Deja promovate sunt Aerostar Bacău - din seria echipelor gălăţene Oţelul şi Sporting Lieşti - şi FC U Craiova 1948.

Din Liga a IV-a se va promova în urma unor miniturnee de câte trei echipe, care iau locul clasicelor baraje în dublă manşă.

La fotbal feminin, s-a decis îngheţarea Ligii I în zona locurilor 7-12, fără retrogradare, urmând ca din Liga a II-a să promoveze echipele de pe primul loc din cele două serii. Astfel, în sezonul următor al Ligii I vor fi 14 echipe, faţă de 12 acum, ceea ce va însemna mai multe meciuri pentru fiecare competitoare, implicit şi mărirea bugetului necesar. În partea superioară a Ligii I, acolo unde formaţia gălăţeană FC Universitatea este pe locul 2 la finalul turului (din retur nu s-a jucat nimic), există varianta unui play-off sau a îngheţării clasamentului actual, decizia urmând să fie luată la începutul săptămânii următoare, în funcţie de ce vor comunica cluburile implicate, dacă pot sau nu suporta costurile unui cantonament prelungit pe perioada acestui play-off.

 

Citit 1601 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2020 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.